KRŠENJE MJERA

Stonski ugostitelj otvorio kafić, upala mu policija i rastjerala goste, zaradio prijavu za širenje zaraze

‘Osim vlasnika, unutar objekta veličine 28 m2, zatečena je i djelatnica objekta te devetero gostiju koji su konzumirali pića‘
Ilustracija
 Robert Fajt/Cropix

Policajci su na području Stona u petak zatvorili ugostiteljski objekt čiji je vlasnik ignorirao obustavu rada koju je naložio Nacionalni stožer civilne zaštite u sklopu borbe protiv epidemije koronavirusa.

Kako su priopćili iz dubrovačko-neretvanske Policijske uprave, 'dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Ston 41-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta s područja Pelješca osumnjičen je za kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ iz čl. 180. st.1. Kaznenog zakona RH'.

- Naime, policijski službenici su u poslijepodnevnim satima jučer, 4. prosinca, zatekli rad ugostiteljskog objekta koji je vlasništvu spomenutog 41-godišnjaka. Osim vlasnika, unutar objekta veličine 28 kvadratnih metara, zatečena je i djelatnica objekta te devetero gostiju koji su konzumirali pića, iako je Odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, donesenom od strane Stožera civilne zaštite RH 27. studenog 2020. godine, naložena obustava rada ugostiteljskih objekata, navodi policija u priopćenju.

- Obzirom da je na opisani način grubo prekršio mjere naložene navedenom Odlukom te time doveo u opasnost da se zarazna bolest proširi među ljudima, 41-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu, zaključuje se u policijskom priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 18:32