VRLO ZAPOSLEN

Tko je voditelj HRT-a koji je navodno naplaćivao gostovanja: Vodio je i skupove HDZ-a, zna ga i estrada

‘Nedopustivo je da se takve stvari događaju bilo gdje u medijima, a najmanje na javnom servisu, tj. HRT‘

Denis Šabić

 CROPIX

Nakon što je Slobodna Dalmacija prva otkrila i objavila da je HRT zgrožen ponašanjem svog zaposlenika Denisa Šabića, voditelja na Radiju Split, koji je prijavljen da je navodno uzimao novac godinama za gostovanje u emisiji ‘Topnjača‘ koja ide utorkom od 18 do 20 sati, HRT mu je uručio otkaz, a novinari Slobodne su nazvali HND-ovog potpredsjednika Gorana Gazdeka za komentar, piše Slobodna Dalmacija.

“Nedopustivo je da se takve stvari događaju bilo gdje u medijima, a najmanje na javnom servisu, tj. HRT-u, i ovo je apsolutno za svaku osudu! Ovo je kriminal, pa je sve dalje na pravnoj državi. Ovo je sramota za novinarsku profesiju, on je bacio sada ljagu na sve nas koji radimo u medijima.” rekao je Gazdek.

Šabić je inače na Radiju Split vodio Jutarnji program, ‘U središtu dana’, i ‘Topnjaču’. Imao je tri programske smjene, najviše od svih novinara i voditelja. Za cijeli slučaj se doznalo 6. veljače ove godine, a Šabić je taj dan vodio Jutarnji program.

Nakon toga ovo su bile njegove emisije:

7. 2. 2023. vodio je emisiju ‘Topnjača’

8. 2. 2023. vodio je emisiju ‘U središtu dana’

14. 2. 2023. vodio je emisiju ‘Topnjača’ (domaća top-lista)

15. 2. 2023. vodio je emisiju u ‘U središtu dana’

17. 2. 2023. vodio je jutarnji program

Šabića su novinari Slobodne nazvali, ali im je rekao da nema komentara, a za druge je medije kazao je da je angažirao odvjetnika i da još nije dobio uručenje otkaza koje mu je HRT poslao. Kada dobije, treba vidjeti što su mu napisali u otkazu ugovora o radu, pa onda možda nešto kaže.

Šabić je inače godinama bio i voditelj HDZ-ovih skupova po splitskoj županiji, a 2001. godine vodio je skup za Mirka Norca. Redovno ga se prije desetak godina moglo naći na HDZ-ovim skupovima, a svojevremeno je vodio predstavljanje splitskog ogranka Bandićeve stranke.

Na Poljudu je, pisali su mediji, 2013. prije Thompsonovog koncerta pozdravio među ostalima i svježe izabranog HDZ-ovog župana Zlatka Ževrnju. Osim ovih političko-estradnih sadržaja, Šabić je angažiran i za izbore za miss.

Poznat je i među dalmatinskom estradom, radio je na nekadašjem Radio Sinju, tamo je, kako saznaje Slobodna, navodno isto došlo do sukoba...

Radio je još neke poslove, a onda je prešao na Radio Split, potom je otišao s Radio Splita, a onda se vratio za par godina i, kako doznaje Slobodna, jako brzo je zaposlen za stalno, kako je i sam napisao na svom LinkedIn profilu, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 16:37