BOGATAŠ NA UDARU

Opljačkana vila ‘kralja tjestenina‘, naoružani lopovi držali ženu i dijete zaključane: ‘Znamo od kud je ta banda‘

Banda je prisvojila pozamašan plijen od satova i drugih dragocjenosti, plus pištolj koji je redovito držao poduzetnik iz Abruzza

Ilustracija

 Riccardo Fabi/Nurphoto Via Afp

Sinoć je došlo do pljačke u vili Saturnina De Cecca u talijanskoj pokrajini Pescara, člana obitelji slavnog vlasnika tvornice tjestenine.

Njegova supruga i petogodišnja kćer vraćale su se kući sinoć oko 21 sata kada su ih na ulazu u vilu kao taoce uzela četvorica naoružanih i maskiranih bandita. Nakon što su kriminalci ušli u kuću Saturnina De Cecca, njegovu ženu i dijete zaključali su u kuhinju, a njih su nadzirali dvojica pljačkaša. Poduzetnika, koji je već bio u vili na brdima Montesilvana, druga su dvojica razbojnika natjerala da otvori sef, piše La Stampa.

Banda je prisvojila pozamašan plijen od satova i drugih dragocjenosti, plus pištolj koji je redovito držao poduzetnik iz Abruzza, a zatim su pobjegli u ukradenom Audiju koji je vozio peti suučesnik koji je ostao vani čekajući ih. Sve se odigralo u nekoliko minuta, bez nasilja nad taocima.

Karabinjeri istražuju što se točno dogodilo u kući Saturnina De Cecca, a prema prvim informacijama, riječ je o skupini kriminalaca s Istoka. Banda je pratila navike članova obitelji, a pomoglo im je to što je vila izolirana u brdima.

Inače, Saturnino De Cecco podnio je ostavku na mjesto potpredsjednika u obiteljskoj tvrtki početkom 2020., iako je ostao jedan od najjačih dioničara tvrtke De Cecco, trećeg najvećeg proizvođača tjestenine na svijetu s prometom od preko 500 milijuna eura 2021. godine, dva postrojenja u Abruzzu i šest prodajnih sjedišta širom svijeta. Trenutno vodi OverFly, tvrtku koja posjeduje helikoptere, a i sam voli upravljati helikopterima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:02