NAPAD U PARIZU

Skandal na tulumu u Elizejskoj palači: Vojnikinju silovao član postrojbe koja čuva Macrona?

Neimenovana mlada vojnikinja iste je noći otišla u najbližu policijsku postaju prijaviti slučaj
 Ludovic Marin

Francuski tužitelji pokrenuli su istragu o navodnom silovanju vojnikinje iz postrojbe koja osobno čuva predsjednika Emmanuela Macrona.

Gnjusni čin navodno se dogodio nakon oproštajne zabave nekoliko njezinih kolega, koja se održavala u Elizejskoj palači u srpnju. Kako piše Guardian pozivajući se na francuski list Liberation, na domjenku kojim se odavala počast umirovljenom generalu te još dvojici časnika bio je i sam Macron. Nakon protokolarnog dijela, oko 22 sata dio uzvanika napustio je palaču, ali su se nastavili zabavljati u prostorijama predsjedničke straže, u obližnjoj Rue de l’Élysée, a tamo se dogodio i spomenuti napad.

Prema dosad poznatim informacijama, vojnikinju je silovao njezin kolega. Oboje su pripadnici vojske na visokom rangu, primjerice, imaju pristup povlaštenim i osjetljivim vojnoobavještajnim informacijama koje su inače klasificirane kao tajna. Neimenovana mlada vojnikinja iste je noći otišla u najbližu policijsku postaju prijaviti slučaj.

Proces je pokrenut, no osumnjičeni vojnik još je na slobodi jer nije podignuta formalna optužnica. Iz predsjedničkog ureda rekli su da su "pokrenuti nužne mjere onog trenutka kada se doznalo za optužbe" te dodali da je optuženi vojnik odmah uklonjen iz Palače. No, kako javlja Guardian, mjere poput suspenzije ili otkaza neće se dogoditi sve dok institucije ne odrade svoj posao i utvrde sve činjenice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 12:13