PLJAČKA U TRGOVINI

Spriječio je krađu, dobio udarac u glavu i moždani, a onda ga je dočekao hladan tuš: ‘A radio sam za njih 40 godina‘

Dva mjeseca prije incidenta, Marty je pisao šefovima izražavajući strah zbog povećane opasnosti od kradljivaca

Ilustracija

 Richard B. Levine/Imago Stock&people/Profimedia/Richard B. Levine/imago Stock&people/profimedia

Marty Scott (57) iz Velike Britanije pokušao je spriječiti kradljivce u njihovom naumu tijekom čega je završio ozlijeđen. Voditelj Halfords trgovine primio je udarac nogom u glavu, a ubrzo nakon toga doživio je moždani zbog čega se nije mogao vratiti na posao. Tvrtka mu je ponudila naknadu od samo 16.000 funti, piše The Sun.

Marty je za lanac trgovina radio 40 godina i smatra da je takva naknada neprihvatljiva. Odlučio je tužiti tvrtku, no rečeno mu je da je sam kriv što se pokušao obračunati s lopovima.

https://www.youtube.com/watch?v=Dv_736msHbI

- Politika tvrtke nalaže da se ne pokušava vratiti ukradeno ili pogoršati situaciju, tužitelj se izravno protivio pravilima dovodeći sebe i druge u opasnost, rekli su odvjetnici tvrtke.

Martyjeva supruga Kim (51) ustanovila je da je to užasan način postupanja s djelatnicama.

- Krađa u trgovinama je izvan kontrole, evo što se dogodi kad pokušaš stati na kraj takvim ljudima, kaže Martyjeva supruga.

Dva mjeseca prije incidenta, Marty je pisao šefovima izražavajući strah zbog povećane opasnosti od kradljivaca s kojima se suočava osoblje te je pozvao na pojačano osiguranje.

- Govorimo da su nam kolege važniji od zaliha, što i jesu. No jako sam zabrinut da će prije ili kasnije netko stradati ili ozlijediti lopova. Prijetnja je prevelika, napisao je Marty.

Njegova supruga kaže da ih čitanje tih riječi sad užasno ljuti. - Rekao je nadležnima da će se nešto dogoditi, a ispalo je da je on osoba za čiju je sigurnost strahovao, kažu iz tvrtke.

Halfords je povisio odštetu na 20.000 funti, no Marty ju je odbio. Slučaj je na sudu odbačen jer se lopove nije moglo identificirati iako su ih snimile kamere u trgovini u Stocktonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 19:14