NAPUŠTENO ZDANJE

Tomašević: ‘Projektom izgradnje bolnice u Blatu upravlja država, nije mi jasno zašto to toliko dugo traje‘

Beroš i ja smo se dogovorili oko prodaje tog zemljišta državi, rekao je.

Tomislav Tomašević

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u utorak je rekao da su planovi za izgradnju bolnice u Blatu planovi države te da mu nije jasno zašto to toliko dugo traje.

"Ministar zdravstva (Vili Beroš) i ja smo se dogovorili oko prodaje tog zemljišta državi, ja bih rekao dosta fer po niskoj cijeni", rekao je Tomašević na redovnoj konferenciji za novinare upitan o planovima za bolnicu u zagrebačkom Blatu.

Objasnio je da je država izrazila želju da u potpunosti upravlja i vodi projekt nove bolnice bez tog manjeg sudjelovanja grada.

"Mislim da je to isto korektno, da je uvijek bolje da se zna što je čija odgovornost", kaže Tomašević.

Međutim, kako je rekao, došlo je "do nekih različitih pravnih tumačenja - je li grad vlasnik ili nije".

"Tu smo u nekom procesu sporazuma koji moram priznati da mi doista nije jasno zašto to toliko traje. S naše strane mislim da je to dosta jasno", rekao je.

Kaže da su od prije dva mjeseca gradske službe stalno u komunikaciji s Ministarstvom zdravstva, ali da je to sad više vezano za Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine zato što bi država trebala kupiti to zemljište.

Tomašević je poručio Zagrepčanima kako u Gradu u Domu zdravlja Centar, na lokacijama u Novom Zagrebu, stalno povećavaju broj liječnika i specijalističkih usluga kako bi ti objekti domova zdravlja omogućili građanima da mogu obaviti što više zdravstvenih usluga kako ne bi morali ići preko Save gdje se nalaze sve bolnice.

"Apsolutno povećavamo sve zdravstvene specijalističke usluge kako bi ih građani mogli obaviti u Novom Zagrebu dok država ne izgradi bolnicu u Blatu", poručio je Tomašević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2024 20:10