PRVI OTKAZ KOVAČU

MALEŠ OSTAO BEZ BRAZILA 'Igrao bih i s jednom nogom, ali bolje da na SP ide netko spreman'

Odlučio sam ići operirati taj zglob, bol je jednostavno bila prejaka - kaže veznjak Rijeke

Rijeka je gotovo rutinski pobijedila Hrvatski dragovoljac te gotovo osigurala drugu poziciju. No, dan nakon glavna vijest nisu Kramarićevi driblinzi, Krstanovićeva nepogrešivost niti Marin Leovac koji je odigrao stopera na takav način da bi netko neupućen mislio da mu je to prirodna pozicija. Nažalost, potvrdile su se sumnje Matjaža Keka o zdravstvenom stanju Mate Maleša, koji će propustiti ne samo ostatak sezone nego i SP u Brazilu zbog operacije ozlijeđenog zgloba! Iako se nadao da će tegobe proći, da će u srijedu istrčati u Maksimiru...

Neumornog riječkog trkača, "razbijača" i korektora vezne linije nije napustio optimizam nakon loših vijesti, javio se s prepoznatljivim osmijehom te vedrinom u glasu...

- Istina je, odlučio sam ići operirati taj zglob, bol je jednostavno bila prejaka. Ne znam još točan termin, čekam da mi doktori jave. Otpada mi finale Kupa i eventualni put u Brazil, što bi bilo ostvarenje mojih sportskih snova. Da se razumijemo, za reprezentaciju bih igrao i s jednom nogom, ali takvo što sumnjam da bi odgovaralo i meni i momčadi. Zato, bolje da Hrvatsku predstavlja netko spreman. A takvih ima napretek - govori Maleš te usput otkriva točan problem:

- Nekih par koščica mi "plutaju" u zglobu i pritom jako smetaju. Sve sam napravio da to saniram, nekoliko tjedana rehabilitacije, čak sam uzeo injekcije direktno u zglob, odradio tako dva-tri treninga pod tabletama. Ništa nije pomoglo, a nema smisla dalje prolongirati takvo neodrživo stanje. Govore mi da sam dva mjeseca "out"', ali bit ću ja spreman i prije! Tu negdje, oko početka priprema Rijeke za novu sezonu, nadam se.

Izbornik Niko Kovač upoznat je s cijelom situacijom, na Maleša je vjerojatno računao s obzirom na deficitarnost pozicije.

- Da, čuli smo se, razgovarali, bio je detaljno i pravovremeno obavještavan. Izrazio je žaljenje što ne mogu konkurirati za mjesto među 23. A što da kaže, neće reći da mu je drago što sam se ozlijedio, ha-ha. A ništa, doma odmarati s daljinskim upravljačem u rukama i navijati za Hrvatsku od 12. lipnja nadalje, nema druge - završio je riječki veznjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 09:45