NAPADI NA NASTAVNIKE U VELIKOJ BRITANIJI

Učitelji kupuju i pancirke da se zaštite od nasilja učenika

Zbog nediscipline, nedoličnog ponašanja, fizičkih napada na prijatelje iz razreda ili čak na učitelje i nastavnike te verbalnih prijetnjih i kočijaškog rječnika, iz britanskih škola svaki dan biva udaljeno najmanje sto učenika početnih razreda, pa čak i djece od pet godina, alarmantni je podatak britanskih obrazovnih institucija, prenosi Daily Mail.

Taj šokantni rezultat pokazuje da je u britanskim školama u porastu učeničko nasilje, a sve češće meta napada nisu samo kolege iz škole nego i sami nastavnici, a najviše zabrinjava podatak da se smanjuje uzrast mladih izgrednika pa je u osnovnim i početnim školama nasilja više nego u srednjim školama.

Zaštitna odjeća

Djeca između 5. i 11. godine češće pribjegavaju fizičkom napadu na svoje nastavnike od srednjoškolaca. Britansku javnost zabrinjava činjenica da neki učitelji na nastavu dolaze u zaštitnoj odjeći, pa čak i s pancirkama koje ih štite od napada noževima i ostalim oštrim predmetima. Tako svakodnevno najmanje 50-ak učenika početnih razreda britanskih škola bivaju isključeni s nastave zbog fizičkog napada na učitelje, a oko 120 zbog napada na kolege iz razreda.

9100 napada 2012.

Prošle školske godina zabilježeno je čak 9100 takvih napada, a stotnjak učenika svakodnevno zbog neke vrste sukoba s prijateljima leti iz razredae. Na tisuće djece izbacuje se s nastave i šalje kući zbog “opasnog ponašanja i prijetnji”. U netom završenoj školskoj godini učeničko nasilje poraslo je u odnosu na godinu ranije čak za zabrinjavajućih deset posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:43