K1 i Boks

Oscar De La Hoya očekuje pobjedu svog boksača i poručuje: ‘Iz Canelovih usta izlaze gluposti, poštujem ga samo kao borca‘

De La Hoya i Munguia

 KEVORK DJANSEZIAN Getty Images Via Afp
Karizmatični Oscar De La Hoya na ‘razuzdanoj‘ konferenciji najavio je obračun svog sadašnjeg i bivšeg boksača

U noći sa nedjelje na ponedjeljak nas očekuje sjajna boksača priredba koju predvodi jedan od najboljih boksača današnjice Canelo "Saul" Alvarez (60-2, 39 KO) koji će braniti svoje četiri titule u supersrednjoj kategoriji. Protivnik će mu biti njegov osjetno mlađi sunarodnjak po imenu Jaime Munguia (43-0, 34 KO). Priredba se održava u Las Vegasu, a dva Meksikanca će ukrstiti rukavice simbolično na njihov najveći nacionalni praznik Cinco De Mayo.

Izazivačevu karijeru vodi Oscar De La Hoya pod pokroviteljstvom njegovog Golden Boy Promotionsa. De La Hoya je vodio i karijeru Canela Alvareza sve do razilaska 2018. godine kada je Alvarez potpisao za Matchroom. Od tada vidljiva je međusobna netrpeljivost između njih dvojice. Bivši svjetski prvak koji je držao 11 titula u šest različitih težinskih kategorija žustro je napao svog bivšeg prvaka na novinskoj konferenciji u Los Angelesu.

"Canelo priča često, a ono što priča je čisto s**nje. Iz njegovih usta izlaze samo gluposti. Činjenica je da ne može biti oko mene jer tada pažnja s njega prelazi na mene. To je za njega velika stvar i očito dečko nije ‘čist‘ u glavi. Poštujem ga samo kao borca, ali ne i kao čovjeka" rekao je De La Hoya u svom stilu te nastavio: "Munguia je zvijer i to će dokazati ovog vikenda".

Očito je da je "Golden Boy" vjeruje u uspjeh svog mladog pulena no mladi Meksikanac će imati puno problema protiv svog velikog sunarodnjaka ako uzmemo u obzir njegovu trenutnu formu. Na "stolu" su sve četiri velike titule (WBA, WBC, IBF, WBO) supersrednje kategorije, no De La Hoya je svjestan da je i "autoritet" njegove promotorske kuće na kocki.

Linker
02. svibanj 2024 09:29