Regija

Roberto Soldić o svom povratku u kavez: ‘Sve je više pitanja, ali trenutno ništa ne znam. Nije do mene!‘

Roberto Soldić

 Instagram (roberto Soldić)
29-godišnji hrvatski MMA borac čeka poziv ONE Championshipa

Jučer smo ušli u peti mjesec ove kalendarske godine, a za točno tri dana, navršit će se godina dana od posljednjeg nastupa Roberta Soldića. Ponajbolji hrvatski MMA borac borio se 5. svibnja (peti mjesec) prošle godine i tehničkim nokautom u drugoj rundi izgubio je meč protiv Zebaztiana Kadestama.

Bio je to Soldićev drugi nastup unutar ONE Championship organizacije, a debi također ne pamti po dobrome. Soldić je krajem 2022. godine odradio prvu borbu u ONE-u, ali Murad Ramazanov poslužio se nedozvoljenom tehnikom, snažno je koljenom pogodio Soldića u međunožje i borba je okončana nakon samo tri minute. ‘‘No contest‘‘ službeni je ishod tog meča, točnije, nismo dobili pobjednika.

Meč između Soldića i Ramazanova trebao je ponuditi okršaj dvojice ponajboljih boraca u ONE-ovoj velter kategoriji, ali nažalost, dobili smo borbu koja je trajala prekratko i neslavno je završila. Do revanša nije niti došlo, a Soldić se pet mjeseci kasnije borio protiv Kadestama, bivšeg ONE-ovog prvaka. Vrlo dobru prvu rundu odradio je Soldić, ali u drugoj rundi Kadestam sjajno pogađa laktom i to je bio početak kraja za Soldića.

Prezentirao je Soldić veliku srčanost pokušavajući preživjeti nalete Šveđanina, ali iskusni Kadestam nije mogao propustiti priliku kakva mu se otvorila nakon sjajno pogođenog udarca laktom i uspio je okončati posao u svoju korist.

Dva meča u pet mjeseci odradio je Soldić i bila je to sasvim zadovoljavajuća aktivnost, kako za njega, tako i za njegove fanove. Nažalost, nakon poraza od Kadestama, uslijedilo je zatišje. Roberto Soldić bez nastupa je gotovo punih godinu dana, a ne samo da nije nastupio, nego nema niti ugovoren sljedeći meč.

Još početkom ove godine Soldić je javno zatražio nastup na ONE-ovom eventu u Katru. Ta priredba održala se početkom trećeg mjeseca, ali Soldić nije bio dio tog spektakla. Nekoliko dana nakon te priredbe, Soldić je putem Instagrama samo napisao:

‘‘Soon comeback‘‘, što u prijevodu na hrvatski jezik znači ‘‘Uskoro povratak‘‘. Vjerovali smo kako to znači da će Robertov meč uskoro biti službeno potvrđen, ali dva mjeseca kasnije, situacija je identična. Soldić službeno nema ugovoren meč i mnogi se pitaju kada ćemo gledati novi nastup ponajboljeg hrvatskog MMA borca.

image

Instagram story Roberta Soldića

Instagram (roberto Soldić)

ONE Championship proteklih godina na udaru je javnosti zbog ovakve prakse. Brojni borci požalili su se na premalo ugovorenih mečeva i nedovoljno prilika da pokažu svoje vještine unutar kaveza. Murad Ramazanov nakon ‘‘no contesta‘‘ sa Soldićem propustio je kompletnu 2023. godinu jer mu organizacija nije ugovorila meč. Dagestanac je na koncu napustio ONE i ove godine se priključio PFL-u.

ONE je napustio Saygid Izagakhmaev, a razlozi su identični kao Muradovi. Probleme s manjkom ugovorenih mečeva ima i Ahmed Krnjić, bosanskohercegovački kickboksač u teškoj kategoriji. Krnjić je u 11. mjesecu 2022. godine odradio svoj debi u ONE-u i porazio je Brunu Chavesa vrlo uvjerljivom i atraktivnom izvedbom.

Unatoč odličnom debiju, Krnjić je u potpunosti zapostavljen od strane ONE-a. Meč protiv Chavesa i dalje je njegov jedini meč u ONE-u, ali ‘‘Bosnian Steel‘‘ zajedno sa svojim menadžerima preuzeo je stvar u svoje ruke. Krnjić je u posljednjih sedam mjeseci odradio čak pet mečeva. Dvaput je nastupio u profesionalnom boksu, a tri nastupa odradio je u kickboksu, unutar bugarske Senshi organizacije. Pet pobjeda upisao je Ahmed u tom periodu i možda ONE-ovi čelnici napokon shvate kakvog kickboksača imaju u svojim redovima.

Očito ne shvaćaju kakvog aduta imaju i u Robertu Soldiću, a ‘‘Robocop‘‘ je jučer putem Instagrama otkrio kako i dalje čeka ONE-ov poziv.

‘‘Svakog dana sve je više i više pitanja o mojoj sljedećoj borbi. Iskreno, ne znam ništa, nije do mene. Čekam ONE Championship da me nazovu. Ja sam spreman svo ovo vrijeme. Hvala vam na podršci.‘‘, poručio je Soldić.

image

Instagram story Roberta Soldića

Instagram (roberto Soldić)

Što dodati, osim da nam preostaje nada kako će ONE-ovi čelnici uvažiti Soldićeve želje, kao i obećanja koja su mu dali po dolasku u organizaciju. Soldić zaslužuje novi nastup, a zaslužuju ga i fanovi koji nestrpljivo iščekuju ‘‘Robocopa‘‘ u akciji.

Linker
14. svibanj 2024 19:06