PROMJENE NA VRHU

Smijenjen Ivan Ergović: Za v.d. predsjednika HUP-a izabran predsjednik Uprave Munje Ivan Miloloža

Službeno, HUP tvrdi da je sječa kadrova na čelu provedena da se usklade mandati predsjednika i članova Izvršnog odbora
 Vjekoslav Skledar / CROPIX

ZAGREB - Ivan Ergović više nije predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca. Odluku o tome jučer je donijelo Vijeće članica, koje se, kako su priopćili iz HUP-a , Ergoviću "zahvalilo na vrlo predanom i angažiranom radu".

Novi odbor udruge

U HUP-u su odlučili da pristupe osnivanju Nominacijskog odbora, koji će predložiti novi izvršni odbor udruge. Donijeta je i odluka da se krene u izbor novog predsjednika, kao i da će HUP do njegova izbora voditi Ivan Miloloža, predsjednik Uprave Munje. Iako izvori u HUP-u tvrde da je sječa kadrova na čelu provedena ponajviše kako bi se uskladili mandati predsjednika i članova Izvršnog odbora, što do sada nije bio slučaj, javna je tajna da dio poslodavaca nije bio zadovoljan dosadašnjim Ergovićevim angažmanom. O tome, uostalom, govore i informacije koje su proteklih mjeseci dolazile iz HUP-ovih krugova, ali uvijeno i Ergovićeva jučerašnja izjava.

Doveo 200 članica

- Istina je da su neki članovi Savjeta bili nezadovoljni mojim radom, no ja sam udruzi dao velik doprinos i sve što sam napravio je bilo u interesu naših članica. Činjenica da je udruga dobila preko 200 novih članica najblje govori o kvaliteti moga rada - kazao je Ergović, potvrdivši kako odluku o odlasku smatra legitimnom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 03:03