Danijel Tuškan / Cropix
PRVA HNL

INTER vs ISTRA 1961 Pamić u problemima, cijeli tjedan imao 14 igrača na treningu

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 19. travanj 2013. 12:32

Interov trener Rajko Magić pred prošlotjedno je gostovanje na Maksimiru kod lidera Dinama najavljivao pohod na bod, no nije ga uspio ostvariti. Dobro je djelovao Inter u tom susretu, pogotovo u prvom poluvremenu u kojem su žuti iz Zaprešića bili bolja momčad na terenu. U nastavku je kvaliteta Interove igre pala, a Dinamo je to znalački iskoristio i golovima Husejinovića i Brozovića uknjižio tri boda. Tim porazom prekinuta je Magićeva serija od tri uzastopna remija protiv snažnih ekipa koje se bore za europske pozicije. Sada je pred Magićevom ekipom odlučujući dio prvenstva, šest kola protiv posljednjih šest momčadi lige, odnosno direktnih rivala za ostanak.

Magić je svima jasno dao do znanja da Inter juri sva tri boda protiv Istre:

- Inter ima imperativ pobjede. Drugačiji ishod utakmice sveo bi naše šanse na teoriju. Kolega Pamić ima problema sa sastavom, ali to može biti dvojsjekli mač. Igrači koji zaigraju silno će se truditi kako bi mu se dokazali. Istra je ozbiljan suparnik.

Rajko Magić upisao je prvi poraz na klupi Intera protiv Dinama, no sada čeka prvu pobjedu na klupi ekipe iz Zaprešića. Neće je biti lako ostvariti ako se zna da već 11 utakmica Inter ne zna za trijumf, no u prilog mu ide činjenica da su posljednju pobjedu njegovi igrači ostvarili u studenom upravo protiv današnjeg protivnika. Magić na raspolaganju ima gotovo sve važnije igrače. Suspendiranih igrača nema nakon što je svoju kaznu odradio Pokrivač, no zbog ozljeda Magić ne može računati na Filipovića, Batura i Radojičića.

Nakon velike pobjede Istre na osječkom Gradskom vrtu, trener Pamić sipao je hvalospjeve svojim igračima. Sreća nije dugo potrajala budući da je Pamićeva momčad osvojila samo jedan bod iz susreta sa Zadrom i Zagrebom, te i dalje nije riješila pitanje oko ostanka u ligi. Situacija nije dramatična budući da Istra i dalje ima ugodnih pet bodova prednosti nad Cibalijom, no oni imaju i najteži ždrijeb u završnici sezone. Susreti s Interom i Cibalijom mogli bi Istru u potpunosti odvoditi od zone ispadanja, no neuspjesi bi im mogli donjeti velike probleme.

Probleme pred susret s Interom, Pamiću predstavljaju izostanci:

- Ti izostanci u našim redovima su čudo ove sezone. Na treningu u ponedjeljak nas je bilo 14 i to su svi igrači koje imam na raspolaganju za Inter. Stvarno molim dragog Boga da se nitko ne ozlijedi tako da barem imamo tri zamjene u Zaprešiću. To je naša stvarnost i sva sreća da je sezona pri kraju. Strašno je kakav nas peh s ozljedama prati ovo proljeće.

Pamić vjeruje da će Istra ostati u ligi:

- Naša prednost od pet bodova ispred najugroženijih omogućava nam igru bez grča. Mi smo ipak u puno komotnijoj situaciji od našeg domaćina, tako da je imperativ pobjede kod njih, a ne kod nas. Uvjeren sam da bi pozitivnim rezultatom u naredna dva kola riješili sve dvojbe oko našeg ostanka.

Najbolji klupski strijelac Roce pauzirati će nekoliko tjedana nakon ozljede u susretu sa Zagrebom, a zbog suspenzije Pamić ne može računati na važnog ofenzivca Aganovića. Problem mu predstavlja i ozljeda kreativnog veznjaka Bačelić-Grgića.

Što se braniča tiče, Pamić ne može računati na Sušića i Horvata, a u posljlednji je tren otpao iz konkurencije i važni stoper Čagalj. Zbog navedenih problema stoperske bi pozicije trebali preuzeti Budicin i Obšivač, dok bi na bokovima trebali biti Woon i Zgrablić

Linker
26. travanj 2024 08:21