Dragan Bender, Steph Curry i Devin Booker
 Mark J. Rebilas / USA Today Sports / Reuters
TAKO SE TO RADI

NAJMLAĐEM REPREZENTATIVCU NIJE PROBLEM 'Kod mene nikad nije sporna želja! Zlato s Hrvatskom i dalje mi je važnije od NBA prstena'

DRAGAN BENDER Prošle sezone bio je najmlađi igrač u NBA ligi, sada će biti i najmlađi hrvatski reprezentativac, Hrvat s najvišim pickom (4) u povijesti na NBA draftu govori o svojim očekivanjima uoči debija za seniorsku reprezentaciju
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 02. kolovoz 2017. 10:59

U dvije godine jedna je stvar ostala ista. Dragan Bender je vrlo ugodan sugovornik. Imao sam skepsu kad je redakcijska ideja bila da se naprave dvije stranice intervjua s klincem od 17 godina. Međutim, bio je to razgovor u kojemu je sugovornik jako dobro znao što će kazati novinaru i pri tome mu je svaki odgovor bio promišljen, bio je, jednostavno, puno zreliji od svojih vršnjaka.

U međuvremenu se dosta toga promijenilo. Samo koji tjedan nakon toga Dragan Bender prošao je onaj cirkus s tenisicama na SP-u U-19, onda je prošle godine izašao i na NBA draft, a na njemu je bio četvrti, visoko kao nikad nitko od Hrvata. I igrao je lani za Phoenix Sunse, usput bio najmlađi igrač u NBA ligi. On je rođen krajem 1997. On još nema niti punih 20.

Ken Blaze / USA Today Sports / Reuters
Dragan Bender, Kyrie Irving i Eric Bledsoe

I evo ga, tu je, u reprezentaciji s velikim motivom. Stigao je da bi tu bio godinama.

- Dosta toga se promijenilo unazad te dvije godine. Najviše u mom iskustvu, igračkom iskustvu jer sam igrao, trenirao s boljim igračima u drukčijim sustavima. Druge lige, drugi igrači.

Što očekuje od prvih reprezentativnih priprema?

- Reprezentacija je kao reprezentacija, znam da ćemo pokušati napraviti nešto veliko, donijeti kući neku medalju, napraviti što je moguće bolji rezultat. O ulogama u reprezentaciji u ovom je trenutku bespredmetno govoriti jer treba se proći kroz pripreme, kroz sustave igre, gdje se može od nekoga najviše izvući.

Jan 19, 2017; Cleveland, OH, USA; Cleveland Cavaliers forward LeBron James (23) makes an offensive foul against Phoenix Suns forward P.J. Tucker (17) during the first half at Quicken Loans Arena. Mandatory Credit: Ken Blaze-USA TODAY Sports
Ken Blaze-USA TODAY Sports

Bender ovo ljeto nije imao problema s ljudima iz Phoenix Sunsa što se tiče odaziva u reprezentaciju.

- Kod mene nikad nije sporna želja za igranjem za reprezentaciju. Kad je došla ta priča oko igranja ovoga ljeta, ja sam naravno bio za to. Hvala Bogu, Sunsi su se složili s tim. Protekle sezone sam propustio 24 utakmice zbog ozljede u NBA ligi, pa je i Ljetna NBA liga i igranje za reprezentaciju dobro za mene jer ću imati više utakmica.

Klubu je odgovaralo da Bender igra što više ovoga ljeta.

- Ma, definitivno. Utakmica igraču uvijek nedostaje. Može se trenirati svaki dan, ali prava se kvaliteta dobiva samo na utakmicama protiv igrača više klase ili jednake klase kao što si ti. Svima trebaju utakmice.

Linker
25. travanj 2024 09:03