IZNENAĐENJE

BOŽANSKA INTERVENCIJA Svjetski poznati dizajner izradio cipelu iz Međugorja za 1650 kuna!

U pete cipela često gravira neobične poruke, na primjer ‘Otporne na umor, vodu i Sotonu’

Poznati kanadski dizajner John Fluevog, čije cipele obožavaju zvijezde Whoopi Goldberg, Woody Harrelson, Scarlett Johansson i Neil Patrick Harris, u kolekciji ima i ženski model koji je nazvao “Medugorje”, očito inspiriran poznatim hercegovačkim svetištem.

Traženi model

Model je, kao i svi Fluevogovi, skup, pa čak i kada se jedna od linija “cipela iz Međugorja” nađe u web shopovima na rasprodaji, poput onih u srebrnoj boji. Cijena tih cipela, koje se na Amazonu mogu naći pod imenom “Medjugorje”, spuštena je s 239 na 159 američkih dolara, što znači da su prije koštale oko 1650 kuna, a sad ih se može kupiti za 1100 kuna. Ima ih u svim bojama, od klasičnih crnih, koje koštaju 229 dolara, do lakiranih i onih sa šljokicama.

Sudeći prema komentarima, ali i tome što se neke od njih ne mogu trenutačno naručiti jer ih nemaju u zalihama, riječ je o vrlo traženom modelu.

A da je Međugorje poslužilo Johnu Fluevogu za inspiraciju, jasno se može zaključiti iz opisa koji stoji uz te cipele: “Vjerovati može biti najteže za učiniti, čak i onda kad svjedočite vlastitim očima”. Dizajnirane su tako delikatno da se trebate zapitati nije li John doživio božansku intervenciju kad je kreirao te cipele... Čuda su iznenađenje duše”, stoji u opisu. Kreirane su u Vancouveru gdje se nalazi središnjica tvrtke John Fluevog Shoes, a proizvedene su, kao još neki modeli, u Peruu.

Uvijek originalne

Kompaniju je Fluevog osnovao prije 40 godina s partnerom Peterom Foxom, no razišli su se nakon deset godina.

Njegovi modeli uglavnom se prodaju u Kanadi i SAD-u, a odlikuju se originalnošću, zbog čega ih i zvijezde vole.

John Fluevog sklon je često u pete svojih cipela ugravirati neobične poruke, primjerice: “Otporno na lužinu, vodu, kiselinu, umor i Sotonu”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 20:49