SIGURNA LJEPOTA

NISTE SIGURNI JE LI KREMA KOJU KORISTITE SIGURNA Ovdje možete skinuti aplikaciju s kojom to lako provjerite

Od sada ćete tu nedoumicu moći razriješiti uz pomoć nove aplikacije koju je osmislila neprofitna ekološka organizacija Environmental Working Group.

Aplikacija je nazvana Skin Deep, a cilj je da pomogne potrošačima u odabiru kozmetičkih proizvoda kako bi izbjegli one rizične za zdravlje i odabrali sigurne. Aplikacija je besplatna i sadrži bazu podataka o 72.000 proizvoda za njegu, 2.500 proizvođača te 9.000 sastojaka.

Korisnici aplikacije mogu skenirati barkodove na proizvodima koje bi željeli kupiti ili određeni proizvod potražiti u bazi podataka kako bi provjerili koliko je siguran. Svaki proizvod koji se izlista u aplikaciji ima određeni rejting, ovisno o tome koliko su opasni po zdravlje sastojci koje sadrži te u usporedbi s drugim proizvodima iz baze podataka.

Iako se u bazi podataka, naravno, ne može pronaći baš svaki proizvod koji postoji na tržištu, ona može biti od velike pomoći potrošačima kao izvor informacija o tome koji su kemijski sastojci najopasniji kako bi ih mogli prepoznati na deklaracijama i izbjeći takve proizvode.

Aplikaciju za mobitel možete besplatno skinuti na stranici organizacije Environmental Working Group.





(Nina Cica)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 13:23