INA POMAŽE

Uključite se u donaciju SOS Dječjem selu Hrvatska

Donaciju SOS Dječjem selu Hrvatska možete uplatiti na žiro račun 2402006 – 1100071558.

SOS dječja sela i SOS Zajednice mladih su domovi koji brinu za oko 60.000 djece i adolescenata u zemljama diljem svijeta na svih pet kontinenata. Rade u duhu UN Konvencije o Pravima djeteta koja nastoje zaštititi širom svijeta, brinu se za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti. SOS Dječje selo Hrvatska od 1992. godine zbrinjava djecu bez roditelja i roditeljske skrbi te im pruža ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo. Brine za 240 djece i mladih u SOS Dječjim selima Lekenik, Ladimirevci i pet SOS Zajednica mladih.

Mnogi pojedinci, poduzeća, udruge i državne institucije pomogli su rad SOS Dječjih sela, a jedna od takvih kompanija je i INA koja je donirala SOS Dječjim selima Ladimirevci i Lekenik novčana sredstva prijeko potrebna za rad. Kao jedina integrirana naftna kompanija u Hrvatskoj, INA ima društvenu odgovornost prema zajednici u kojoj djeluje, a posebnu pozornost posvećuje onim kojima je pomoć najpotrebnija – djeci.

Vrijednost Inine donacije nije samo u novčanoj potpori, već i u tome što je donacija dodatno osnažena aktivnom ulogom navijača na Europskom prvenstvu u vaterpolu održanom krajem kolovoza i početkom rujna u Zagrebu, a koji su kupnjom ulaznice za utakmicu prvenstva omogućili da INA, kao službeni partner Europskog prvenstva, od svake kupljene ulaznice na Ininim benzinskim postajama donira dvije kune upravo SOS Dječjem selu Lekenik. Osim donacije, INA je dala i potporu akciji „Navijajmo kulturno“ koju je pokrenulo SOS Dječje selo Lekenik. Cilj akcije je potaknuti fer navijanje na sportskim natjecanjima te djeci od malih nogu usaditi osjećaj poštovanja prema sportu i navijanju uopće.

Inina donacija SOS Dječjem selu Lekenik nije prva donacija SOS Dječjem selu. Početkom srpnja ove godine INA je donirala i SOS Dječje selo Ladimirevci te je tom prilikom menadžment kompanije doprinio uređenju okoliša Dječjeg sela bojanjem dvorišne ograde. Za ovu akciju INA je od Volonterskog centra Osijek nedavno primila nagradu za doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva na području Slavonije i Baranje.

Doniranim sredstvima SOS Dječjih sela INA je pomogla zbrinjavanju djece bez roditelja i roditeljske skrbi te im pružila pomoć pri osiguranju sigurnosti u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo.

Uključite se i Vi i osigurajte najmlađima sretno i sigurno djetinjstvo kakvo svako dijete zaslužuje!

Hvala!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 00:36