KOBNA VOŽNJA

VIDEO: SLAVNI REKORDER POGINUO NAKON PADA S MOTORA PRI BRZINI OD 458 KM/H Nesreća na pisti vojne baze u Americi

 YouTube

Američki motociklist Bill Warner poginuo je u nedjelju u stravičnoj nesreći kad je na modificiranom Suzukiju ponovno pokušao ući u "klub 300 mp/h" na avionskoj pisti u američkoj saveznoj državi Maine, javlja AP.

Warner je izgubio kontrolu i pao s motocikla pri brzini od 458 km/h (285 mp/h). Preminuo je u bolnici sat i 15 minuta nakon kobnog pada.

- Izmjerili smo brzinu od 458 km/h u trenutku kad je pao s motora. Bio mi je prijatelj. Ovo je ogroman gubitak za sve nas u trkačkom svijetu - rekao je Tim Kelly, direktor utrke koja se održavala u američkoj vojnoj bazi Loring.

Warner je 2011. godine na svojem posebno prerađenom motociklu Suzuki Hayabusa dostigao brzinu od 500 km/h (311 mp/h) i postavio brzinski rekord za konvencionalne motocikle. Razlika je u tome što je Bill tada koristio pistu dugu 2,5 kilometra, a sad je jurio pistom od samo 1,6 kilometara.

Međutim, Warneru ovo nije bio prvi pad s motocikla. Prije dvije godine izgubio je kontrolu pri brzini od 160 km/h, ali tada je imao više sreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 13:16