Denis Doyle / Getty
SPUSTIO RAMPU

BIO JE NJEGOVA JEDINA ŽELJA Zizou je učinio sve da ga dovede u Madrid, ali Perez je rekao - NE

Piše: Maja RadmanObjavljeno: 31. srpanj 2016. 10:39

Real Madrid je do sada završio samo tri operacije u ovoljetnom prijelaznom ruku - vratili su se Alvaro Morata (Juventus, 30 milijuna eura), Asensio i Coentrao, posljednja dvojica na posudbi u Espanyolu i Monacu. Posljednje veliko pojačanje koje je pokušao Madrid bio je prošlogodišnji fijasko s De Geom. Kovačić (30 milijuna), Danilo (31,5), Lucas Vazquez (1), Casilla (6) daleko su od blistavih akvizicija Florentina Pereza.

Mnogi tvrde da aktualnom prvaku Europe i ne trebaju pojačanja, barem ne ona spektakularna. Ako mu išta treba, to su još jedan solidan vratar, lijevi bočni branič, napadač umjesto nekog iz BBC formacije te vezni igrač koji bi bio sposoban zamijeniti Modrića kada bude potrebno. Morata je popunio mjesto u napadu, na ostale se čeka.

Jedini koji u ovom trenutku uzburkava osjećaje u Kraljevskom klubu nesumnjivo je Paul Pogba, usamljena zvijezda u nogometnom sazviježđu. Njegov očekivani odlazak iz Juventusa mogao bi postići novi rekord u suludom trošenju novca, a ujedno i biti početna kockica koja bi mogla proizvesti domino efekt ovog ljeta.

Predsjednički veto

Veliki favorit za dovođenje francuskog reprezentativca je Manchester United. Čini se da je taj transfer već zapravo riješen i da će francuski reprezentativac završiti na Old Traffodu, iako je bio i želje Bernabeua.

- Pogba još uvijek nije igrač Real Madrida - kazao je Zidane prije nekoliko dana u Ohiu, gdje Real odrađuje dio priprema, što se može protumačiti kao da još ima opcija za dolazak jedinog igrača kojeg je Zizou tražio od predsjednika Pereza ovog ljeta.

- Zadovoljan sam s momčadi koju imam. Upravo smo osvojili Ligu prvaka, teško ju je poboljšati. Pogba mi se sviđa, ali on je igrač Juventusa - kazao je na kraju prošle sezone.

Španjolski mediji dugo su tvrdili da bi Pogba radije u Madrid, odnosno da sanja igrati u Zidaneovoj momčadi i da još uvijek nije prebolio prezir kojim su ga Ferguson i Manchester otjerali u Italiju. Zidane ga je osobno kontaktirao, ali Realov predsjednik Florentino Perez je tvrdio da će Pogba u Madrid samo ‘preko njega mrtvog’.

Loš odnos s agentom

Naime, smatra da je momčad u ovom trenutku potpuna i da pojačanja niti nisu potrebna. Pogba, osim toga, nije briljirao na Europskom prvenstvu u Francuskoj, pa se nadao da će se zanimanje trenera za igrača ohladiti. Osim toga, iznos od oko 110 milijuna, koliko bi stajao taj transfer, podrazumijeva da iz momčadi mora otići neki ‘kapitalac’, kao što je to bilo prošlih godina - Bale je došao za 101 milijun eura nakon prodaje Özila za 45 i Higuaina za 40 milijuna, James je doveden za 80 nakon prodaje ključnog Di Marije za 75 milijuna i Morate za 22. Manchester United ima osiguran novac za transfer i 13 milijuna godišnje za plaću (Francuz sada zarađuje 4,5), a Madrid ne bi ponudio više od 10, koliko zarađuje Bale.

Jedina je opcija prodaja Jamesa, kojeg Perez obožava zbog bogatih prinosa koje ostvaruje u Južnoj Americi. Teškoće izaziva i loš odnos s Pogbinim menadžerom Minom Raiolom, koji se pak sjajno slaže s Mourinhom (Mhitarjan i Ibrahimović, Unitedova ovoljetna pojačanja, njegovi su štićenici).

Zidane, međutim, dobro zna i da se njegov projekt u Madridu ne može temeljiti na samo jednom igraču. Kraljevski klub, u svakom slučaju, razmišlja o drugim kandidatima, istima koje britanski tisak spominje kao opcije ako Pogba nekim čudom ipak isklizne Mourinhu iz ruku - Matić, Matuidi, Sissoko i Verratti.

Istovremeno, Real nije prisljen prodavati igrače. Ipak, da ne bi bilo viška od kojeg boli glava kada treba sastavljati momčad, klub bi mogli napustiti Jese, Kroos, Nacho pa i James, od kojeg Zidane očekuje mnogo veći trud nego prošle sezone.

Linker
24. travanj 2024 07:44