Grčka
 REUTERS/Yiannis Kourtoglou / REUTERS
ON GRKE POZNAJE IZNUTRA

BIVŠI KAPETAN HAJDUKA OTKRIVA ZAMKE KOJE ČEKAJU VATRENE 'Grci su tvrdi, čvrsti i neugodni! Igraju negledljiv nogomet, a interesira ih samo rezultat'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 17. listopad 2017. 16:33

Srđan Andrić (37) dugo je bio u Grčkoj, od 2004. do 2007. godine, nosio je dres Panathinakosa, a dvaput je igrao u prijateljskim dvobojima za seniorsku vrstu Hrvatske postigavši jedan gol.

- Od ovih igrača koji trenutno igraju dobro se sjećam Tziolisa koji mi je bio suigrač u Panathinaikosu, on je taman došao, bio je po Italiji i Njemačkoj. Od aktivnih igrača ne pamtim nikoga drugoga da sam igrao s njima, svi su prestali igrati.

Kakva je grčka reprezentacija?

- Znamo da su uvijek tvrdi, čvrsti, neugodni, a nemaju neku preveliku kvalitetu, ali znaju izvući maksimum kao što su to napravili kada su bili prvaci Europe. Oni igraju negledljiv nogomet koji nema puno atraktivnosti, interesira ih samo rezultat koji pošto-poto žele izvući.

 Split, 140708
Stadion NK Hajduka u Poljudu.
Na fotografiji: Srdjan Andric.
Foto: Vladimir Dugandzic / Hanza Media
Za: Sportske novosti
Vladimir Dugandzic / Hanza Media / CROPIX
Srđan Andrić

- Oni u Pireju igraju gotovo sve utakmice, stadion i teren su odlični, atmosfera je jako domaćinska. Ne bojim se da će biti podvala, to je ipak velika razina, no sigurno je da će oni pokušati sve napraviti, nekoga isprovocirati. Ali naši su dovoljno iskusni i kvalitetni da na to ne nasjednu.

Izbornik im je iskusni Nijemac Michael Skibbe koji je vodio niz momčadi u Njemačkoj i Turskoj....

- Nakon što im je Rehhagel donio titulu, ponovno su angažirali Nijemca, to je dokaz da njemački nogomet jako cijene. Ta titula do koje su došli s Rehhagelom nešto je što nitko nije očekivao, pogotovo što je bilo puno igrača iz grčke lige, a sada ih je dosta vani.

Soccer Football - FIFA World Cup European Play-Off Draw - Zurich, Switzerland - October 17, 2017   Greece coach Michael Skibbe before the draw   REUTERS/Arnd Wiegmann
REUTERS/Arnd Wiegmann / REUTERS
Skibbe

Najpoznatija imena su Mitroglou, Manolas, Sokratis....

- Znam ih sve, no teško mi je govoriti jer u moje vrijeme još nisu počeli ni igrati za prvu momčad. Manolasa se sjećam kada sam s Hajdukom igrao protiv AEK-a u Europskoj ligi. Stoper Sokratis je najpoznatiji i najpopularniji kao kapetan Borussije Dortmund, najveće je ime.

Tko bi imao mjesta u hrvatskih 11 po kvaliteti?

- Sokratis je najkvalitetniji, no teško mi je reći bi li itko mogao igrati u hrvatskoj reprezentaciji, jer su naši u velikoj prednosti. Ne znam što bi se moglo dogoditi da igramo s njima, a da ne prođemo. Da oni odigraju na maksimumu, a mi na minimumu, mislim da smo opet bolji. Svaki od četiri potencijalna protivnika ima svoje kvalitete i minuse, ali protiv svih smo favoriti i trebali bi proći na SP.

Linker
11. svibanj 2024 19:52