Hanza Media
NA METI MODRIH

DINAMO U LOVU NA POJAČANJA U 'DOMAĆEM BAZENU' Je li ovo trojac koji će Modrima omogućiti 'rušenje' Rijeke?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. studeni 2016. 16:53

Pojačanja ćemo prvo potražiti u HNL-u”, jasno i glasno poručio je neki dan Dinamov sportski direktor Marijan Vlak, najavljujući zimski prijelazni rok.

U kojemu je jasno da će Modri morati tržiti, pojačati se i osvježiti da bi mogli biti spremni za lov na Rijeku. Malo je, moramo, priznati Vlak iznenadio, jer uvriježeno je mišljenje da Dinamo teško u HNL-u može naći toliko kvalitetnih i adekvatnih pojačanja koliko ih zahtjeva “preustroj vojske”.

Bradarić dugo u fokusu

Uostalom, svakodnevno sa svih krajeve svijeta netko nudi igrače, a i sam Dinamo mnoge gleda. Navodno je ta brojka već odavno prešla stotku, mora se priznati, dosta široka ponuda. No, neki su preskupi, neki nedovoljno dobri, neke pozicije trenutno nisu potrebne...

Ipak, unatoč ponudi, Dinamo je odlučio da će se prvo opskrbiti iz domaćeg bazena, a što ovdje uopće može naći? Sve što imalo vrijedi brzo ode van, teško je pronaći igrača koji će odmah biti pojačanje, koji će bez preduge adaptacije biti prevaga u toj borbi za naslov. Međutim, u Maksimiru misle drugačije, sigurni su da tu ima štofa. Nije tajna da je Filip Bradarić već dulje vremena u Dinamovu fokusu, već je više puta postojala mogućnost njegova dolaska. Voljeli bi ga u Maksimiru i sad, iako je u ovom trenutku to teži posao no što je bio ljetos ili prošle zime.

Rijeka, 150316.
Polufinalna nogometna utakmica Kupa Hrvatske izmedju NK Rijeka i NK Slaven Belupo. 
Na fotografiji: Filip Bradaric, Goran Paracki.
Foto: Vedran Karuza / Novi list / CROPIX
Vedran Karuza / Novi list / CROPIX / CROPIX

Naime, Bradarićev status u Rijeci sad je mnogo bolji, igra kod Keka standardno, došao je i do reprezentacije. Uostalom, i Rijeka je kao klub sad u situaciju da može Dinamu reći “ne”, dobro stoji u borbi za naslov i stvarno ne bi bilo logično da proda svog standardnog igrača konkurentu za vrh. Ali, dobro, svašta se još može odigrati do zime i tijekom zime, Bradarić je, u svakom slučaju, jedna od potencijalnih HNL meta. Dinamu bi dobrodošli sad još neki igrači Rijeke, no, teško da će itko s Rujevice na kraju završiti u Maksimiru.

Žrvanj očekivanja

Mnogo je logičnije da će Modri pojačanja tražiti na Kajzerici. Petar Bočkaj svakako je “prvi pick”, svojim igrama ove jeseni pokazao je da su ga se u Maksimiru svojevremeno prelagano odrekli. Polivalentan i brz, baš takva treba Modrima, Bočkaj bi se, definitivno, na zimu mogao opet pojaviti u plavom dresu, a možda ne bude i jedini. Recimo, dugo se već pričalo o Grezdi kao mogućem idućem Lokomotivinu igraču u Maksimiru, međutim, albansko krilo nije ove sezone u nekoj velikoj formi, zasad još nije dokazao da bi bio pojačanje za Dinamo. No, zato bi prema istoku garda mogao “mali” Majer.

Zagreb, 160916.
Igraliste NK Zagreb.
Utakmica 9. kola MAXtv Prve HNL,
Lokomotiva - Cibalia.
Na fotografiji: Jan Dolezal, Lovro Majer.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Talent o kojemu se već dugo priča kao budućem velikanu, u nekoliko je utakmica u dresu Lokosa ove sezone zaista zablistao i privukao pažnju, nije trebalo puno čekati da se pojavi priča kako bi već ove zime mogao u Maksimir. No, tu uvijek valja dodatno promisliti, je li bolje da odmah uđe u žrvanj “Dinamovih očekivanja” ili da ostane na Kajzerici i razvija se postupno, uz sve veću minutažu. Uostalom, ne tako davna povijest pokazala je da su Pjaca i Brozović bili, zapravo, najveća pojačanja, jer su u Dinamo došli već kao dovoljno izgrađeni igrači s dobrim prvoligaškim iskustvom. Majer bi bio dobro ulaganje u budućnost, ali sigurno ne pravo pojačanje za lov na Riječane.

Težak zimski rad

Ima li izvan ovog okvira još igrača iz HNL-a koji bi mogli pomoći Modrima? Teško je reći, no, doista je izvjesnije da će Dinamo tragati na svjetskom tržištu, možda će pokušati dovesti nekoga od hrvatskih igrača izvana? Poput Eduarda s kojim se već pregovara. Ili možda - Leovca? Lijevi bek iz PAOK-a vječna je Dinamova želja, a znamo da Modri traže tu poziciju, s obzirom da se radi na Pivarićevu odlasku. No, Leovcu je u Solunu trenutno odlično, igra standardno, plaćen je dobro, pitanje je bi li Dinamo mogao konkurirati PAOK-u po tom pitanju, uostalom, trebalo bi platiti i odštetu. Ali, ako već traže igrača na toj poziciji, teško će naći boljega od Leovca.

Kako god, modru struku čeka težak zimski rad, oranje po smrznutoj zemlji. Oslanjaju se na HNL, možda u njemu nešto nađu, no, s obzirom da trebaju igrače na više pozicija, sigurni smo da zamjene neće uspjeti naći samo na domaćem tržitšu.

Linker
25. travanj 2024 23:32