Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
HRABRI POVRATNIK

BIG BEN OPET ZVONI 'Prošao sam pravi pakao, ne možete ni zamisliti s koliko sam strašću ponovno zaigrao'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. srpanj 2017. 10:10

Maksimirski Big Ben opet zvoni! U punom sjaju nakon neugodne ozljede vratio se Filip Benković. Baš smo s posebnom pozornošću pratili tog mladića koji je od zimskih priprema u Turskoj prošao pravi pakao, naravno, govorimo o njegovoj ozljedi Ahilove tetive. Kad je izašao iz igre nakon početnih minuta na pripremnoj utakmici u Sloveniji, pomislili smo, ma nije valjda opet upao u pakao ozljeda.

Srećom, nije, Big Ben opet je tu, a na startu prvenstva pokazao je da će biti jedan od krucijalnih igrača Modrih ove sezone. Ne samo zbog toga što je postigao sjajan pogodak nakon kornera, već i zbog činjenice da je uz Livakovića spašavao Modre protiv Istre. Ne sjećamo se da je neka momčad toliko puta ušla u šesnaesterac Modrih poput Istre, a Sigali i Lecjaks nisu bili u formi... Srećom, Benković jest.

Dugo nosio križ

- Jest, stvarno sam prošao pakao. Drago mi je da mi se vratilo već na početku, jako sam sretan zbog postignutog pogotka. Što li sam samo prošao u proteklih šest mjeseci, nikome to ne bih poželio... - kaže nam Benković.

Onda je malo zastao pa nastavio.

- Vjerujem i nadam se da više neću imati problema, da više neću biti ozlijeđen, da sam dovoljno dugo nosio svoj križ i da ga sada mogu ostaviti sa strane.

Križ je bio ogroman, težak, od kamena. Sve je počelo još na zimskim pripremama u Turskoj. Kad se činilo da je ozljeda prošlost, sve je krenulo naopako, taman kad je posve sanirao ozljedu leđa, stigla je ta neugodna ozljeda Ahilove tetive. U potrazi za izlječenjem jurio je na razne adrese tražeći spas. Spominjali su se kiropraktičari, kineziolozi, travari, fizioterapeuti... Naravno da to nije bio dobar scenarij, ali kome možete zamjeriti kad se bori za svoje zdravlje? Mjeseci su prolazili, ali nije se vidjelo poboljšanje, mnogi su se zabrinuli za njegovu karijeru. Teške dane proživljavala je i Dinamova liječnička služba, mnogi su prstom upirali baš u nju. Međutim, liječnička je služba Modrih skup vrhunskih liječnika, čije usluge, osim domaćih, traže i inozemni klubovi. Konačno, upravo su oni na vrijeme detektirali ozljedu leđa u najranijoj fazi i spriječili pogoršanje. Spekuliralo se i da je bivši kondicijski trener Krešimir Šoš morao otići iz stručnog stožera zbog Benkovića, makar znamo da je također riječ o sjajnom stručnjaku. Mnogi su patili skupa s Benom.

Nakon onoga što je pokazao u subotu svi su odahnuli, njegovo uskrsnuće bila je najvažnija vijest, a vjerojatno su svi iz kluba nakon utakmice otišli u stadionsku kapelicu Svetog Josipa zahvaliti dragom Bogu što je posve zdrav i pomoliti se da više nikada ne bude ozlijeđen.

Baš sam se zapalio

- Ha, vidim da ste primijetili da smo nakon dosta vremena zabili pogodak nakon kornera. Stvarno, ne sjećam se kad se to posljednji put dogodilo. Drago mi je da sam ga baš ja zabio, vjerujem da nije posljednji.

Naravno, pitali smo ga kako se osjeća nakon svih tih peripetija s ozljedom.

- Dobro je, sad je dobro... Neću lagati, psihološki mi je sve to bilo jako, jako teško. No vraćam se, da tako kažem, u normalu. Presretan sam što opet igram, nema ljepše stvari od toga. Nego, moram vam kazati da sam se baš zapalio za ovo prvenstvo, ne možete ni zamisliti s koliko sam velikom strašću čekao taj početak.

Što od sebe očekuje ove sezone?

- Vrlo jednostavno - želim se poboljšati u svim segmentima igre. Imam dosta prostora za popravljanje svoje igre, dat ću sve od sebe da to tako i bude. Kad je klub u pitanju, želim da opet budemo prvaci, da uzmemo dvostruku krunu, da se više nikada ne ponovi prošla sezona.

Usput je rekao i ovo:

- Znate što, ne bih htio da ovo zvuči kao neka floskula, ali želim da svi u momčadi ginemo za Dinamov dres; to je iznimno važno. Definitivno, želim da svoje navijače u ovoj sezoni učinimo sretnima.

Razgovarali smo malo i prvenstvu koje je počelo.

- Ovo će prvenstvo biti uzbudljivo. Mislim da nikada nije bilo jače! Ne pretjerujem; pogledajte, svi su se pojačali, to je sjajno za HNL. Očekuje nas divovska borba, ali to me zaista veseli. U Europi također želimo puno. Da, sad ćemo igrati protiv Oddsa ili Vaduza, vidim da su nas neki već gurnuli u sljedeći krug. Jasno da i ja vjerujem da će se to dogoditi, ali protiv svakog protivnika moramo dati svoj maksimum. Na europskom planu, cilj je kluba i nas igrača ulazak u Europsku ligu.

Izgledat ćemo dobro

Kako gledate na promjenu trenera?

- Ne bih o tome previše želio govoriti... Mogu samo kazati da jako dobro poznajem našeg trenera Marija Cvitanovića, kod njega sam igrao u juniorima i dvije utakmice za drugu momčad. Dinamo će ove sezone izgledati jako dobro, vidjet ćete - zaključio je Benković.

U Maksimiru nas svi uvjeravaju da je Benkovićev povratak najveće pojačanje Dinama ove sezone. Dodaju da bi Modri vjerojatno uzeli naslov da je on bio u momčadi proljetos; skloni smo tome povjerovati... Nismo ga pitali o mogućem budućem transferu jer znamo da u ovom trenutku o tome na razmišlja. Ali dobro znamo da je uz Antu Ćorića najskuplji eksponat Dinama. Koliko bi klub tražio za njega? Pa, u plavom domu misle da će to, kad se dogodi, biti jedan od najvećih transfera u povijesti kluba. Možda oko 20 milijuna eura? Pustimo sad to, glavno da se opet čuje zvonjava maksimirskog Big Bena.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:50