Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
KAD TE NE IDE

ČEKAO JE TO TAKO DUGO, A ONDA SE ISPRIJEČILA NESREĆA Rijekin 'as' o najdražem dresu: 'Ostaje žal što zbog glupe ozljede nisam bio dio reprezentacije'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 16. studeni 2016. 16:24

Mario Gavranović i dalje je izvan stroja, ofenzivac Bijelih u završnici utakmice s Hajdukom osjetio je zadnju ložu, prve prognoze govorile su da se ne bi trebalo raditi o nečemu ozbiljnijem, ali dodatni pregledi kojima je podvrgnut pokazali su da su potrebne terapije.

Gavranović je tako morao otkazati povratak u reprezentaciju Švicarske u koju se trebao vratiti nakon više od dvije godine, a u ovom je trenutku neizvjestan i njegov nastup protiv Slaven Belupa.

Dobro se osjeća

Iako do nedjelje kada Bijeli gostuju u Koprivnici ima sasvim dovoljno vremena, Gavranović je u tjedan pred gostovanje kod Slaven Belupa ušao nižući krugove na rujevičkom travnjaku dok su njegovi suigrači radili s loptom. Haris Handžić i Florentin Matei nameću se treneru Keku kao potencijalne zamjene za Gavranovića, ali ofenzivac Rijeke jučer je ponudio umirujuće tonove glede njegove ozljede iako će nastup u Koprivnici diktirati zeleno svjetlo koje mora dobiti od liječničke službe.

Vojko Basic / CROPIX
Vojko Basic / CROPIX / CROPIX

- Jako dobro se osjećam, nema više boli iako i dalje radim po posebnom programu, bez sprintova ili udaraca prema golu. Napravit ću još jedan kontrolni pregled i vjerujem da će pokazati da je sve u najboljem redu i da ću već od srijede biti sa suigračima na treningu - kaže Mario Gavranović, za kojeg Matjaž Kek često ponavlja da pokazuje veliku želju za igrom na svakoj utakmici.

- Tu želju za igrom o kojoj govori trener ima svaki igrač, ali kod mene je možda izraženija. Nakon teške ozljede koju sam ja prošao cijeniš svaku minutu koju provedeš na travnjaku i uživam u svakom treningu i utakmici. To je ono što volim i samo se nadam da ću ostati zdrav i da ću pomoći Rijeci jer mislim da nas sve može jako veseliti ono što prikazujemo na travnjaku i način na koji igramo.


Otpao poziv

Zdravlje se za sada pokazalo i jednim od ključnih preduvjeta za povratak u reprezentaciju Švicarske. Kvaliteta nije sporna, prepoznao ju je i izbornik Vladimir Perković koji je Gavranoviću uputio poziv za ogled protiv Farskih Otoka, ali ozljeda s kojom je izašao iz utakmice protiv Hajduka napravila je svoje.

- Kada sam nakon utakmice s Hajdukom vidio da me izbornik osobno nazvao pretpostavio sam da bi pretpoziv koji sam dobio mogao ostati bez onog prefiksa, ali dogodila se ta ozljeda koja je još malo prolongirala taj povratak koji toliko čekam. Je li mi teško palo? Iskreno govorim da su mi ta prva dva dana bilo jako teška jer sam puno radio da bih se vratio u reprezentaciju. Ostaje žal što zbog jedne, reći ću glupe, ozljede nisam mogao biti dio reprezentacije, ali izbornik mi je pretpozivima dao do znanja da me prati, a ja ću raditi dalje kao bi taj poziv ponovo dogodio.

Najbolja pozivnica izborniku bit će golovi. Na posljednje tri utakmice s Rijekom nije ih bilo, iako Gavranovićev govor tijela ni u jednom trenutku nije pokazivao da mu to stvara bilo kakvu vrstu nervoze.

- Uvijek je lijepo zabiti ili asistirati, odigrati dobru utakmicu, a ja svaku put dajem maksimum i siguran sam da će mi se to vratiti. Istina je da na zadnjih nekoliko utakmica nisam bio ni u prilici, time nisam zadovoljan, ali dok momčad pobjeđuje nema razloga za brigu. Mislim da mi prema naprijed svakom utakmicom djelujemo sve uigranije i očekujem da ćemo biti još bolji.

O Gavranovićevoj ulozi u momčadi Rijeke ne treba puno pisati, riječ je o igraču koji se podredio momčadi ulogom koja možda ne odgovara najbolje njegovim karakteristikama budući da je kao napadač često prisiljen trpjeti duele i udarce, ali na kojoj se odlično nadopunjuje s Andrijaševićem, na pogled kuži s Gorgonom i Vešovićem...

R
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX

Nastavak niza

- Sve su to kvalitetni igrači. Franko je pokazao dolaskom u Rijeku da je dobar igrač, dobro se osjeća i sigurno ima svoje ciljeve, kao što ih i ja imam. Bilo bi jako lijepo da i on dobije poziv u reprezentaciju, ali ako nastavimo raditi kao do sada siguran sam da će biti prilike za svakog pojedinca da se iskaže na pozitivan način.

Prvu priliku za to donosi gostovanje u Koprivnici s kojeg Bijeli u zadnje vrijeme ne nose baš ugodna sjećanja. Nedjelja je prilika za popraviti negativan skor...

- Imamo nešto važno za odraditi na travnjaku na kojem smo prošle sezone prokockali Kup, a u velikoj mjeri i prvenstvo. Trenutno stanje i atmosfera u momčadi su odlični, imamo visoko samopouzdanje i želju da nastavimo ovaj uspješan niz. S Gavranovićem u sastavu? Ja čvrsto vjerujem da će biti tako - zaključio je Mario Gavranović.

Linker
26. travanj 2024 23:58