Foto: Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
KOLO PUNO IZNENAĐENJA

DOLAZE TJEDNI VELIKIH DERBIJA Dinamo propustio meč-loptu, Hajduk će uskoro definitivno saznati može li ostati u trci na naslov prvaka

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. rujan 2017. 11:48

Iako je prošla tek četvrtina prvenstva, iako će do kraja prvenstva biti još mnogo uzbuđenja, derbija, iznenađujućih rezultata, pa je u ovom trenutku neozbiljno bilo što predviđati, Dinamo je jučer ipak propustio prvu meč-loptu u trci za naslovom.

Da su Modri pobijedili u Puli, bježali bi prvacima s Rujevice šest bodova, što je, morate priznati, lijepa zaliha. Čak bismo mogli ustvrditi da bi to bila i neka vrsta psihološke granice, koja bi bila dosta daleka za Keka i društvo. Međutim, Cvitanovićeva momčad nije uspjela iskoristiti poklon Slavena Belupa, pa je razlika u odnosu na Rijeku ostala ista, dakle postojeća četiri boda.

U sljedećem kolu Modri gostuju u Vinkovcima, a Riječani u Kranjčevićevoj protiv Rudeša. Na prvi pogled, trebalo bi biti jednostavno za oba favorita, ali ovo je kolo bilo zorni pokazatelj da u ovom razdoblju teških terena kvalitativno superiornijim momčadima nije lako opravdati tu ulogu. Nakon toga slijedi reprezentativna stanka, Hrvatska se bori za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Kada već budemo znali status Čačićeve vrste, vratit ćemo se HNL-u, a Dinamo će na raspolaganju imati još nekoliko meč-lopti, slijede tjedni velikih derbija za Modre. Prvo na Maksimir stiže Osijek, pa onda Modri kreću na Poljud, da bi trilogiju derbija završili s Rijekom u Zagrebu.

Nakon ta tri velika derbija možda će se već preciznije moći prognozirati rasplet prvenstva. Nakon stanke zbog reprezentacije prvaci će prvo na gostovanje u Pulu, onda će na Rujevici, prije maksimirskog derbija, odigrati derbi s Osijekom. Kao i za Dinamo, ta tri kola koja slijede nakon vatrenih ogleda s Finskom i Ukrajinom bit će iznimno bitna za Neveru s Kvarnera kad je u pitanju borba za naslov u HNL-u.

Majstori s mora i dalje su na pristojnoj udaljenosti od vodećeg Dinama, nešto manjoj u odnosu na Rijeku. U sljedećem kolu Hajduk na Poljudu dočekuje zaprešićki Inter, onda mu stiže Cibalija, pa onda Dinamo.... Nakon tih uzastopnih poljudskih utakmica Hajduk će definitivno saznati može li ostati u trci na naslov prvaka.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 01:27