Hanza Media
UOČI DERBIJA PROTIV SPLITA

HAJDUKOV TRENER UPOZORIO 'Sve se zapali nakon jedne utakmice. Moram spustiti igrače na zemlju'

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 30. srpanj 2016. 13:57

Uoči gradskog derbija sa Splitom u Parku mladeži (nedjelja, 21 sat) Hajdukov trener Marijan Pušnik na konferenciji za medije prvo se osvrnuo na trijumf protiv Oleksandrije.

- To je tek prvo poluvrijeme. Rezultat je dobar, čestitao sam momcima na drugom poluvremenu i ukazao na greške iz prvog. To još nije Hajduk kojeg želim i očekujem, ali to će biti u rujnu kad se popuni igrački kadar, kad se slože neke kockice i kad se igrači naviknu na moj način rada - rekao je Pušnik, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Dobro smo startali u Europi i prvenstvu, ali to ništa ne znači ako sutra ne pobijedimo Split. Svaka je sljedeća utakmica najvažnija, to kažem i igračima. Znam kakav je Split grad. Sve se zapali poslije jedne utakmice. Za mene je to super zbog energije, ali kao treneru mi je opasnost jer trebam spustiti igrače na zemlju. Nismo još ništa napravili.

Kako psihološki pripremiti igrače nakon iscrpljujuće utakmice u Ukrajini i jednako napornog putovanja?

- Pozitivna atmosfera ne znači da sutra netko neće dobiti bubice u glavu pa ne trčati i ne boriti se. Tu nema prevencije. To ovisi o karakteru igrača i njihovoj fizičkoj spremi. Oni su na pravom putu, ali to ne znači da ćemo sve utakmice do kraja pobijediti. Iako želim dobiti što više i da što češće odigramo kao poluvremena protiv Slavije, Splita, Žalgirisa, Oleksandrije... Ali to su samo poluvremena.

Koliko poznajete RNK Split?

- Znamo da je kolega Lokica novi trener i da će ubuduće vjerojatno igrati kao protiv Lokomotive. Zgusnuta obrana i brzi protunapad. Imaju oni problema kao i mi. Nema tajni.

Hoće li biti promjena u sastavu?

- Hoće.

Što je s ozlijeđenima Tudorom, Jeffersonom, Šimićem i Vlašićem?

- Tudor i Šimić još nisu u pogonu. Obnovili su ozljede i nećemo riskirati. Jefferson je ozlijedio koljeno i njega također neće biti sutra. Vlašić je među 18.

Pribojavate li se koga iz Splita?

- Ne pribojavamo se nikoga. Tražit ćemo pobjedu, to je jasno. Split ima tri, četiri opasna igrača, ali neću o imenima. I to je dio taktike.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 11:49