Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX
NOVAC POTREBNIJI NEGO IKAD

LOVA DO KROVA Ulazak u Europsku ligu donio bi Hajduku puno više nego samu UEFA-inu nagradu

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 30. srpanj 2016. 19:28

Trijumf u Oleksandriji Hajduku otvara vrata pristojne financijske zarade. Znamo svi da ne valja trčati pred rudo, svašta je u nogometu moguće, ali ponašamo se kao da je Hajduk prošao Ukrajince. Pa, neće mu valjda prednost od 3:0 biti nedovoljna uoči uzvrata na Poljudu!?

Ako sve prođe po planu, bez senzacija, Hajduk će biti bogatiji za 660 tisuća eura. Najmanje. Nastup u drugom pretkolu Europske lige protiv Iasija u blagajnu mu je donio 210 tisuća eura, nastup u trećem pretkolu protiv Oleksandrije 220 tisuća, a četvrto je pretkolo "teško" 230 tisuća eura. Ukupno 660 tisuća. Oko pet milijuna kuna. Nije loše.

Preskakanjem Rumunja Hajdukova momčad i cjelokupni stožer navodno bi trebali dobiti premiju oko 40 tisuća eura, a vjeruje se da bi ih sličan iznos mogao dočekati i prolaskom Oleksandrije.

Ostvaren je, dakle, minimum što se tiče zarade kroz europsko natjecanje. Na stranu UEFA-ine nagrade, prihod donose i ulaznice. Očekuje se pun Poljud protiv Oleksandrije, a dakako i u četvrtom pretkolu. Jer, kojeg god protivnika Hajduk izvukao, bit će jači od Iasija i Oleksandrije. Bit će veliko ime, "mamac" za publiku.


Ante Erceg Goal - Oleksandriya 0-2 Hajduk Split... by football__live


Franck Ohandza Goal - Oleksandriya 0-3 Hajduk... by Football--Live

A još da se plasirati u skupine... E, to bi bio posao. U tom bi slučaju otpala zarada od 230 tisuća eura koja ide poraženima u četvrtom pretkolu, ali bi zato Hajduk dobio 2,4 milijuna eura koliko donosi proboj u skupine. A u skupini svaka pobjeda vrijedi 360 tisuća eura, remi 120 tisuća... Lova do krova!

Ali, to je još daleko. Prvo treba osigurati minimalnih 230 tisuća eura za četvrto pretkolo i onda krenuti u boj za ovaj bingo, "jackpot" od 2,4 milijuna eura. Zadnje dvije sezone na toj su se prepreci Hajduku ispriječili Dnjipro i Slovan Liberec - hoće li ove godine biti više sreće? Puno toga ovisi o ždrijebu, kao i uvijek.

Proboj u skupine Hajduku bi poboljšao i poziciju na tržištu u vidu prodaje/kupovine igrača. Ipak bi bio dijelom elite, u neku ruku. Onima koje želi dovesti bio bi privlačniji, a ujedno bi i svojim vedetama podigao cijenu.

Tko će od hrvatskih klubova ove sezone napraviti najbolji rezultat u Europi?

Dinamo

Rijeka

Hajduk

Lokomotiva

-------------------------------------------------

Hajdukova zarada u Europi

DOSAD: 430.000 eura

AKO ISPADNU U 4. PRETKOLU: 660.000 eura (ukupno)

AKO PROĐU U SKUPINE: 2,83 milijuna eura (2,4 milijuna za plasman plus 430.000 eura prije toga)

-------------------------------------------------

Linker
06. svibanj 2024 19:03