Damir Krajac / CROPIX
ODLAZAK DRAGULJA

Halilović zbog Jurčića ipak odlazi u Tottenham, Englezi spremni platiti 15 milijuna eura

Tko će umjesto Alena Halilovića biti dežurni "pedro" za loše predstave Dinama u HNL-u?
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 13. kolovoz 2013. 02:38

Nakon što ga je forsirao na krilu, protiv Splita Alena Halilovića trener je stavio - u sredinu. Protiv Zadra i Hrvatskog dragovoljca drugo je poluvrijeme ostao u svlačionici. Takvo tehniciranje Krune Jurčića moglo bi od ovog mladog talenta napraviti promašeni slučaj, a time izbiti i milijune Dinamu. Izgleda da je i tata Sead to primijetio jer se sinoć zagrebačkim nogometnim krugovima proširilo kako Halilović odlazi u Tottenham za 15 milijuna eura. Ponovno. Naime, ista priča bila je stopirana zbog želje obitelji da Alen sazrije u Zagrebu i Dinamu.

No, izgleda da su shvatili kako bi trenutno na Maksimiru mogao sve samo ne nogometno sazrijeti. Mamiću sigurno nije trebalo dugo za akciju, a i Sead Halilović znakovito je produžio svoj boravak na Otoku.

Naime, glava obitelji bio je u Manchesteru protekli vikend jer je Alenov mlađi brat Dino s kadetima osvojio Nike Premier Cup, ali nije se vratio u Zagreb, već je ostao u Engleskoj... Možda turistički, a možda i da se na licu mjesta uvjeri u uvjete koje nudi Tottenham.

Priča o senzacionalnom transferu hrvatskog reprezentativca u London zavrtjela se tijekom priprema u Sloveniji. Predsjedniku Mirku Barišiću izletjelo je pred novinarima, slučajno ili ne, kako dvojac Halilović - Jedvaj odlazi u Englesku . Mediji su se raspisali, intervenirao je i Zdravko Mamić, koji je donekle pokušao ugasiti požar, ali na kraju je transfer vrijedan 20 milijuna eura propao zbog obiteljske želje da Alen sazrije u svom Dinamu.

Tu je uskočila Roma, koja je iz prikrajka pratila rasplet priče i ispunila si želju da na Olimpico dovede Jedvaja, dok je Alen ostao u Maksimiru. No, ako je vjerovati glasinama, čini se da Halilović neće još dugo biti u Dinamu. Doduše, čuli smo i da Dinamo ima potpisan predugovor s nekim španjolskim klubom, ali i da se Galatasaray spominje kao opcija. No, gdje ima dima, ima i vatre.

U tom slučaju, svakako će biti zanimljivo vidjeti tko će umjesto Alena Halilovića biti dežurni “pedro” za loše predstave Dinama u HNL-u. Jer, lako je trenirati strogoću na 17-godišnjaku. Neka to Jurčić učini sa Sammirom kada Filho ne odigra dobro 45 minuta... Neće jer zna da bi letio s klupe i prije nego što bi sudac odsvirao kraj. Što, u konačnici, možda i ne bi bilo tako loše za Dinamo...

Linker
24. travanj 2024 09:38