ANKETA

HRVATSKA STRUKA SLOŽNA O DINAMOVIM POJAČANJIMA 'Treba ustrajati na mladima'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. kolovoz 2016. 18:44

Stižu informacije s raznih strana, koga će Dinamo dovesti, tko će doći? Jer, netko mora doći da bi se napravio neki pomak u Ligi prvaka. Takvo je, ‘ajmo reći, javno mnijenje. Pojavila se jučer informacija da Modri žele dovesti i Darka Velkovskog, igrača Vardara kojega su zapamtili po sjajnoj partiju u drugom pretkolu Lige prvaka. Pa Rrahmani, zatim Ganac iz Astane...

Ima ih puno o kojima se priča. Međutim, trebaju li Dinamu pojačanja, ili je ovo što imaju dovoljno za neki rezultat(ić) u Ligi prvaka?

- Uvijek trebaju dva igrača, znate kako to ide - našalio se Marko Mlinarić.

Cicin je prijatelj pa možda i nije objektivan, međutim, Mlinka je svjestan da je pred Dinamom u Ligi prvaka težak posao.

- Kad bi došla dva igrača, trebali bi to biti neki iskusni tipovi, koji bi donijeli to što Dinamu nedostaje. Ali, tko može išta jamčiti, bilo je tu već iskusnih i skupih igrača pa nisu donijeli pomak - kaže Mlinarić.


Nema garancije

Istaknuo je baš onu sezonu u kojoj je Dinamo doživio debakl od Lyona.

- Eto, tada su isto igrala neka zvučna imena, kako je Dinamo prošao? Nema tu nikakvih garancija i zato ja ne bih išao u prevelike ekshibicije. Ima u momčadi Cico već sad jako dobrih igrača, koji i u Ligi prvaka mogu nešto napraviti. Stavljati pred njih neki imperativ bilo bi pogrešno, ali mislim da je dobar put da je osam ili devet igrača domaćih, iz Dinamove škole, da je to bolje nego sad dovoditi dva-tri igrača sa strane, preko noći.

Znači, ne treba ulagati u rezultat, već ostaviti momčad u ovom stanju?

- Tako je. Cico je odličan trener, što je pokazao i u Salzburgu, on će od tih igrača izvući maksimum i siguran sam da se Dinamo neće osramotiti ako se osloni na ove snage koje ima.

Slično razmišlja i Nenad Bjelica, koji je duboko u tematici, jer je između ostaloga vrlo izbliza pratio i ove dvije utakmice protiv Red Bulla.

- Dinamo je prošao, zasluženo. Red Bullu se osvetio rizik, krenuo je napadački, vrlo agresivno, u takvoj igri morao je voditi 2:0 ili 3:0 do 60. minute. A kad nije iskoristio prilike, momčad je fizički pala i to ga je stajalo prolaska - priča Bjelica, koji je potom okrenuo budućnosti i Ligi prvaka.

- Ja bih uvijek dao prednost onim igračima koji su izborili Ligu prvaka da u tom natjecanju podnesu najveći teret. Vidim da Soudani ostaje, da bi mogao ostati i Rog, to su odlične vijesti. Takav Dinamo uopće ne mora biti lošiji nego s dvojicom-trojicom novih igrača koji bi došli i pitanje što bi učinili. Kako mogu pridonijeti kvalitetom, tako mogu i narušiti atmosferu u momčadi, a pitanje koliko mogu pomoći u konačnom bodovnom saldu.


Nisu me oduševili

Ipak, kad se ostane uglavnom s mladim igračima, postoji strah od debakla, od narušavanja imidža?

- Ne treba tako gledati. Ništa Dinamu ne bi smjelo poremetiti ideju, put izgradnje mladih igrača. Tu su Benković, Ćorić, Sosa, Šemper... Oni se samo u takvim utakmicama mogu razvijati, napredovati, a sve što naprave bit će super. Čak bih rekao da Dinamo u ovom trenutku više ima igrače za Europu nego za HNL, igrače koji mogu čvrsto stati i onda kontrirati. Postaviti također priču tako da je svaki bod super, ne raditi nikakav imperativ. Dinamo može samo ugodno iznenaditi, nikako neugodno.

Bjelica je gledao i Lyon i Sevillu u nekim dosadašnjim utakmicama.

- Nijedni ni drugi nisu me oduševili. Lyon sam gledao protiv PSG-a u Superkupu, izgubio je 4:1, moglo je biti 8:1! Sevilla je izgubila oba Superkupa, pobijedila u prvenstvu 6:4, očito je da je dolaskom novog trenera još stvari ne štimaju kako treba, što je također znak da Sevilla neće biti tako moćna. Još jedan razlog da se ne ulaže puno na pojačanjima i da se ustraje na mladićima, koji će kroz Ligu prvaka opet povećati cijenu, opet će Dinamo imati igrače od 30, 40 milijuna eura.
Milivoj Bračun, također, nema ništa protiv toga da u Dinamu nastave “uzgajati” svoje mlade igrače.


Svaki bod čudo

- Ako je tako odlučeno, onda bi se toga trebalo i držati. Ne vidim ništa loše u tome, ionako je svaki bod koji Dinamo osvoji u toj skupini - čudo. Protivnici su snažni, kvalitetni, a Dinamu je već uspjeh što se plasirao u Ligu prvaka, treba li išta više od toga tražiti - misli Bračun.

Jasno, neko pojačanje bi dobro došlo?

- Da, dva ili tri igrača bi ojačala ovu momčad. Ne bih se htio Cici miješati u posao, on to ionako najbolje zna, međutim, jedan dobar čovjek u napadu bi pomogao. Ali, kažem, ne znam koliko bi to promijenilo konačan rezultat, za ovu je momčad što je ušla u Ligu prvaka, sve iznad toga je bonus.

Linker
02. svibanj 2024 00:04