Damir Krajac / CROPIX
BUGARIN SE KOCKA

IVAJLO PETEV POVUKAO JE IZNIMNO RISKANTAN PRVI POTEZ Hoće li odluka novog trenera Dinama u startu 'ubiti' karijeru Dinamovog wunderkinda?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. listopad 2016. 00:41

Prvi potez koji će povući Ivajlo Petev je ovaj: u nedjelju će protiv Hajduka braniti Dominik Livaković! Barem se tako jučer pričalo u maksimirskoj šumi. Mladi Adrian Šemper morat će preseliti na klupu za pričuve nakon svega što mu se događalo na posljednjim utakmicama i nakon količine golova koju je primio. Možda je to i najbolje, jer Šemper bi poslije svih ovih kritika i kiksova koje je doživio bio pod veliki pritiskom u “derbiju istine”.

Dolazak Livakovića na vrata Dinama nije samo potaknut Šemperovim slabim izdanjima u kojima mu je nesebično pomagala i totalno smušena obrana. Livaković, standardni vratar U-21 reprezentacije svojevremeno je doveden u Dinamu kao jedan od najboljih vratara u državi, te je u startu i bilo zamišljeno da bude prvi vratar nakon odlaska Eduarda. Međutim, ozlijedio se na pripremama, slomio je prst, nije branio ni na jednoj utakmici, pa je bilo logično da bude u prikrajku.

Priliku je iskoristio Šemper koji ja tako postao čovjek koji nastupa nakon Portugalca. U klubu su kazali da će ga istrpjeti bez obzira na greške, ali nitko se ipak nije nadao da će kompletna momčad doći u takvu situaciju u kakvoj je sada. Jer lako je istrpjeti greške mladog vratara kad si prvi na ljestvici HNL-a, ali nije lako kad si - treći! Ili kad svaka sljedeća utakmica poput ove s Hajdukom u nedjelju može definirati tvoju sudbinu. Onda je priča ponešto drukčija.

Zato ima logike da poziciju “broja 1” preuzima također mladi, ali iskusniji Lovaković, momak koji ima mnogo “borbi” u HNL-u i na vratima vrste koju vodi Nenad Gračan. Konačno, radi se o vrataru kojeg su godinama proglašavali “wunderkindom”, a sad je, eto, dobio i konačnu veliku priliku da zauzme poziciju u Dinamu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 16:13