Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
VELIKI ULOZI

KLJUČNA UTAKMICA SEZONE 'Bez prave partije Soudanija i Fernandesa ne može se do pobjede'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. kolovoz 2016. 21:35

Dražen Besek, Želimir Stinčić i Damir Milinović imaju nešto zajedničko. Sva trojica igrali su u Dinamu i Salzburgu, dio su povijesti ova dva kluba koji će u srijedu u Salzburgu odigrati konačan obračun za Ligu prvaka. I svi poručuju: “Dinamo ima šansu, ali mora odigrati veliku utakmicu.” Prvi, dakle, Dražen Besek.

- Rezultat je sasvim otvoren, a presudit će koncentracija i motivacija igrača. Znači, Salzburg jest u prednosti, jer ne mora zabiti gol, odgovara mu i 0:0, iako je teško igrati na ‘nulu’. No, sad je na igračima da pokažu kvalitetu, sva odgovornost je na njima. Hoće li oni tu utakmicu shvatiti kao jednu veliku priliku, hoće li ih motivirati ta šansa da igraju Ligu prvaka, ili će se zadovoljiti činjenicom da ionako igraju Europu do Božića, u Europskoj ligi, to može biti presudno - tvrdi Besek, koji kaže kako Red Bull nije nepremostiva prepreka, naprotiv.

- Bio sam na utakmici prije dvije godine kad je bio 5:1, drugačiji su to odnosi bili, današnji Red Bull nema takvu kvalitetu. Alan i Kampl, primjerice, bili su prevaga, vidljivo je da danas Salzburg nema takve igrače. Bit će, mislim, i na Red Bullu, veći pritisak, sve su to detalji koji idu Dinamu u prilog. Samo...

Stranci u prvi plan

Zastao je Besek pa nastavio:

- Moraju u prvom planu biti Dinamovi stranci, iskusni igrači. Bez prave partije vratara i dvojca Soudani - Fernandes ne može se do pobjede. U redu. Rog, dečko je napredovao, postao klasa, međutim, ovo je utakmica u kojoj prevagu moraju donijeti stranci. Opravdati svoj status, oni moraju vući, imati ključnu ulogu, nije dovoljno samo se nadati njihovim povremenim blicevima.

Na sličnom je tragu Damir Milinović, također je spomenuo Soudanija i Fernandesa kao moguće ključne ljude Dinamova uspjeha u Salzburgu.

- Dinamo igra bolje u gostima, to je pokazao više puta i očekujem da će u Salzburgu ponuditi više od uspavanke iz prve utakmice. Bit će prostora za bijeg, prava prilika za Soudanija i Fernandesa, vjerujem kako će oni tu priliku znati iskoristiti.

Milinović isto ističe kako je mnogo veća količina pritiska na strani domaćina.

- Svakako. Oni su očekivali da će u već u Maksimiru napraviti posao, sad znaju da nemaju popravnoga, a budući da su već toliko puta ostali bez Lige prvaka, siguran sam da bi teže podnijeli ispadanje nego Dinamo.

Želimir Stinčić, Dinamova golmanska legenda i vratar Salzburga u osamdesetima, zapazio je da je obrana slabiji dio Red Bullove momčadi.

- Obrana je slaba, Hinteregger je spor igrač i zato bi od prve minute trebao Dinamo napasti, staviti zadnju liniju pod pritisak. Kad kažem napasti, ne mislim da treba suludo srljati, već dobro se kretati, biti precizan u dodavanjima u sredini terena, a ne raditi greške. Moraju dečki odmah domaćinima dati do znanja s kim imaju posla i kakve su Dinamove namjere - kaže Stinčić, koji je također izdvojio istu dvojicu potencijalnih junaka.

Branjenje nije dobro

- Prostora će biti, jer se ni Red Bull neće samo braniti, a kad ima prostora, to je velika prilika za Soudanija i Fernandesa. Moraju se više kretati, stalno prijetiti obrani Salzburga, tada će im se sigurno ukazati neka prilika koju će, vjerujem, iskoristiti.

Oprez je, kaže, potreba, a posebno bi loše bilo braniti se.

- Ako ćemo se povući i u obrani samo čekati da se nešto dogodi, to neće biti dobro, može biti i pogubno. Treba se odmah nametnuti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 10:52