Paun Paunovic / CROPIX / CROPIX
TVRDI LEGENDA HAJDUKA

KOJI JE GLAVNI PROBLEM HAJDUKA? NEMA GA Carrillu treba još nešto vremena: 'Već i ova pobjeda izaziva respekt'

IVAN GUDELJ Negdašnji hajdukovac optimističan nakon rušenja Istrijana
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 26. veljača 2017. 17:42

Nekadašnji igrač i trener Hajduka Ivan Gudelj nakon utakmice s Istrom 1961 smatra da su Bijeli dobili potreban mir uoči gostovanja kod Osijeka, s kojim se bore za treće mjesto u HNL-u. Visoki je rezultat pokrio slabosti u igri sastava Joana Carrilla, koji je nakon utakmice rekao da uvijek može bolje, a zapravo je mislio “što bi tek bilo da smo igrali dobro”.

Pripremni je period obećavao, upisane su četiri pobjede, no onda se Hajduk spotaknuo na prepreci zvanoj Split odigraviši 1:1 protiv motiviranoga domaćina koji se bori za opstanak.

Što Gudelj kaže o igri Hajduka?

- Na kraju se uvijek pamti rezultat, a pobjeda od 4:0 izaziva respekt bez obzira na izvedbu. Nije nikoga lako pobijediti tako visokim rezultatom. Hajduku je ova utakmica trebala za samopouzdanje nakon što su u pripremama igrali odlično i pobjeđivali, a onda došli u poziciju da protiv Splita spašavaju bod. Sada Hajduk čeka teško gostovanje u Osijeku, a onda mu dolazi Rijeka. U te dvije utakmice ima priliku popraviti dojam. Europa neće doći u pitanje, no te će dvije utakmice usmjeriti Hajduk u drugom dijelu prvenstva. Prva je utakmica najbitnija, ovom je pobjedom Hajduk popravio raspoloženje, Osijek je prva sljedeća prepreka.

Prvi je gol bio greška pulskoga vratara Ivušića, a ostala su tri bila atraktivna.

- Slažem se, golovi su bili jako lijepi, a svakom je treneru odličan osjećaj kada mu zabiju četiri različita strijelca, što je ovaj put bio slučaj. Naravno da novom treneru treba vremena, no, kažem, ovo je donijelo optimizam.

Utakmica će se pamtiti i po tome što je Nikola Vlašić zabio gol nakon posta od 516 dana, što mu je skinulo kamen s leđa s obzirom na to da je bio pod ogromnim pritiskom.

- Drago mi je da je Vlašić zabio pogodak, on pokazuje svoj neosporni talent, premda kod mladih igrača uvijek ima oscilacija, što je zapravo normalno. Ne može se očekivati da on tako mlad bude nositelj, ali svakako je dobro za njega da je bio strijelac, skinuo je to breme koje ga je mučilo i sad može s manjim pritiskom ulaziti u sljedeće utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 10:34