CROPIX
KAZNU POPIO I HAJDUK

KONAČNA PRESUDA ZA RUJEVICU Hukanje se nije čulo, a sudac nije 'spremio' sporni kamen kojim je pogođen, Rijeka svejedno kažnjena sa 16 tisuća kuna

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 09. studeni 2016. 14:02

Disciplinski sudac Saša Pavličić-Bekić uredno je odradio kazne za izgrede u prošlom kolu Prve HNL. Naravno da je derbi Rijeka - Hajduk bio u prvom planu.

- Najprije da kažem da kazni zbog navodnog hukanja neće biti, jer suci i delegat utakmice tvrde da takvo što nisu čuli na Rujevici. Što se tiče spornog kamena, ni tu ne postoji jasni dokazni materijal, jer pomoćni sudac se nije držao propisanih pravila kod takvog slučaja. On je naime dobio udarac u 11. minuti, ali niti je reagirao prijavom tog udarca glavnom sucu, niti je 'spremio' sporni kamen, nego je tek u poluvremenu utakmice rekao sucu da je udaren kamenom kojeg nitko nije vidio. No, kako je jasno da je ipak dobio udarac u leđa s nekakvim predmetom, Rijeka je kažnjena sa 15 tisuća kuna jer još je to prvi takav slučaj. Rijeka je kažnjena i sa 5 tisuća kuna zbog baklji na njezinim tribinama, što se također dogodilo po prvi puta u ovoj sezoni. Ukupna, odnosno jedinstvena kazna iznosi 16 tisuća kuna - kazao je disciplinski sudac.

Jedinstvena kazna očito nije zbroj dvije kazne, kao što bi mi laici možda pomislili. Na Rujevici je kažnjen i Hajduk.

- Sa 9000 kuna, zbog baklji na tribini na kojoj su bili gostujući navijači. Hajduku je ovo 15. uzastopni put da je kažnjen zbog bakljade. Bio bi i teže, ali dio odgovornosti snosi Rijeka, jer je Hajduk navijačima prodavao karte u dogovoru s Rijekom.

Stanko Mršić kažnjen je sa 3000 kuna jer je po treći puta u ovoj sezoni bio odstranjen s klupe.

Linker
24. travanj 2024 00:56