Antonijo Ježina, Paulo Machado i Domagoj Antolić.
 Ronald Gorsic / CROPIX
PROVJETRAVANJE UOČI 3. PRETKOLA

KRANJČAR NAPRAVIO VELIKU ČISTKU U DINAMOVOJ SVLAČIONICI Iznenadit će vas tko je sve 'otpisan'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 24. srpanj 2016. 10:05

Zlatko Kranjčar odlučno je posegnuo za “pakračkim dekretom” pa uoči večernjeg treninga u petak šestorici profesionalaca pokazao put prema B momčadi.
Dakle, u prvoj momčadi više nema mjesta za vratara Antonija Ježinu, lijevog beka Marija Musu, veznjake Damira Šovšića, Franka Andrijaševića i Zvonka Pamića te napadača Dejana Radonjića.

Nije tu bilo previše razgovora. Kurtoazna rečenica “Dečki, previše nas je u prvoj momčadi i morali smo skratiti popis”, bilo je objašnjenje za petoricu prekobrojnih, dok je Ježini zamjerio sukob s Antolićem u poluvremenu utakmice s Vardarom.
Neki od njih igrali su protiv Al Nassra prijateljsku utakmicu u subotu, neki su dobili produženi odmor, dok će Franko Andrijašević vjerojatno put Rijeke kao dio odštete za Marka Leškovića.

Najveće iznenađenje svakako je ime Antonija Ježine koji je u sezonu ušao kao prvi vratar Dinama. U tri utakmice ostavio je solidan dojam. OK, primio je taj gol protiv Vardara, ali svi su se složili kako je udarac Velkoskog bio neobranjiv. Njegovo micanje iz kruga prve momčadi pokazuje kako Kranjčarev prag tolerancije nije ni približno onome Zorana Mamića. Dok je bivši trener vjerovao vrataru i nakon što ga je on svojim greškama izbacio iz utrke za europskim proljećem, Kranjčar, primjerice, nije Ježini honorirao obranu Asaniju iz osme minute uzvrata u Maksimiru.

Pojavile su se glasine kako je Ježina degradiran zbog nepoštovanja prema kapetanu Antoliću. Istina je da su kapetan i vratar imali razgovor povišenim tonom, ali svjedoci tvrde da je to trajalo tridesetak sekundi nakon što su se zagrlili i dali si ruku.

- Takav i sličan razgovor dogodio se milijun puta u svlačionici. Jež i ja smo prijatelji i time smo pokazali da nam je stalo do rezultata - objasnio je Domagoj Antolić koji nije htio ulaziti u detalje Kranjčareve odluke.

- To je odluka trenera i on će to objasniti.
Sasvim je izvjesno kako to ne može biti razlog njegova odlaska u B momčad. Uostalom, Dinamo je u drugom poluvremenu puno bolje izgledao, a možda je i taj razgovor imao utjecaj. Dojma smo kako se Ježini zapravo tražila i najsitnija greška da imaju povod maknuti ga. Za razliku od nekih koji su u bliskoj prošlosti bacali dresove po podu svlačionice te psovali Upravu kluba pa nisu degradirani.

Svojevrsno iznenađenje je i brisanje Damira Šovšića čiji su ulasci s klupe nosili preokret u pripremnim utakmicama za novu sezonu. Da visoko kotira u njegovim planovima, Šovšić se uvjerio iz razgovora s Kranjčarom uoči početka priprema, a dobio je minutažu i u Skoplju. No, brzo se situacija okrenula. Sada ga više nema ni na mapi.

Bez prave prilike da se pokažu ostali su Dejan Radonjić i Zvonko Pamić. Trener je ronio suze zbog neučinkovitosti napadača, ali nije posegnuo za Radonjićem. Ostao je vjeran Henriquezu koji već godinu dana ne može probiti obranu reprezentacije doma umirovljenika, dok mu je Hodžić bljesnuo protiv Lokomotive, da bi se s Vardarom vratio svojim starim navikama i omiljenoj ocjeni - pet!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 15:36