Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
MATEMATIKA JE JASNA

LUDA UTRKA ZA PRVAKA HRVATSKE SE NASTAVLJA Pogledajte raspored Rijeke i Dinama do kraja, hoće li Modri u zadnjem kolu morati loviti tri gola razlike?

Sedam kola prije kraja Prve HNL Rijeka ima pet bodova prednosti ispred Dinama, ali i teži raspored. U ludoj teoriji prvenstvo bi mogao odlučivati veliki derbi u zadnjem kolu.
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 23. travanj 2017. 01:06

Sve je bilo spremno za riječku feštu, pobjedu koja bi naslov prvaka stavila na pladanj Bijelima, ali zec je ostao u šumi, Istra 1961 otkinula dva boda Riječanima i Dinamu ublažila onaj poraz koji je jučer poslijepodne doživio od Hajduka.

Je li Rijeka osvojila jedan ili izgubila dva boda, dodatno se približila naslovu prvaka ili propustila meč-loptu? Odgovor će dati završnica prvenstva, ali dva boda s Drosine mogla bi itekako nedostajati Rijeci kada se nakon 36. kola podvuče crta.

Brojke kažu da je Rijeka profitirala jedan bod u odnosu, povećala prednost na pet bodova što bi isto tako moglo biti ključno u završnici prvenstva. Ipak, neusporedivo s onim što bi dobili da su sinoć otišli na plus sedam. Ovako, ovisno o kombinacijama i raspletu posljednjih sedam kola, Riječani bi mogli doći u situaciju da u posljednjem kolu u Maksimiru mogu postati prvaci i s porazom od dva pogotka razlike.

No prerano je za bilo kakve računice, Rijeka mora Lokomotivi i Slaven Belupu, dočekati Hajduk i tek će idućih 20-ak dana pokazati je li na Drosini osvojen jedan ili su izgubljena dva boda.

Rijekin raspored do kraja HNL-a:

25. travnja Rijeka - Osijek

29. travnja Rijeka - Inter

6. svibnja Lokomotiva - Rijeka

13. svibnja Rijeka - Hajduk

17. svibnja Slaven Belupo - Rijeka

20. svibnja Rijeka - Cibalia

27. svibnja Dinamo - Rijeka

Dinamov raspored do kraja HNL-a:

25. travnja Slaven Belupo - Dinamo

29. travnja Dinamo - Cibalia

6. svibnja Inter - Dinamo

13. svibnja Split - Dinamo

17. svibnja Dinamo - Istra

20. svibnja Osijek - Dinamo

27. svibnja Dinamo - Rijeka

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 09:49