Damir Kreilach
 Matthias Kern/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images
POVRATAK VUKOVARCA

NA POMOLU VELIKA REKONSTRUKCIJA NA RUJEVICI Matjaž Kek slaže novu momčad: Bivši kapetan i ljubimac Armade najveća je želja

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 21. studeni 2017. 09:27

Niti jedan igrač Rijeke u novije vrijeme, a to uključuje i generaciju koja je prošle sezone osvojila dvostruku krunu, među navijačima Bijelih nije obožavan poput Damira Kreilacha.

Rođeni Vukovarac koji je odrastao na Kvarneru, uvijek je bio oličenje pravog profesionalca, ali i osoba koja je u teškim trenucima za klub znala pokazati privrženost riječkom dresu. Kada su mnogi Rijeku davali na arbitražu kako bi dobili raskid ugovora zbog neisplaćenih plaća Kreilach ga je produžio, znajući da klub možda neće biti u mogućnosti ispuniti svoje obveze. Na travnjaku je uvijek bio nepoštedan borac, nikada nije čistog dresa izašao s terena što nije prošlo nezapaženo. Uostalom, Armadina poruka na njegovom odlasku u Union Berlin bila je jasna.

BERLIN, GERMANY - JULY 22:  Damir Kreilach poses during the 1.FC Union Berlin team presentation at Stadion an der Alten Foersterei on July 22, 2016 in Berlin, Germany.  (Photo by Matthias Kern/Bongarts/Getty Images)
Matthias Kern/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images
Damir Kreilach

“Neka vam bude uzor svima, Kreilach - ljudina!” stajalo je u poruci Armade uz dodatak: “Kapetane, hvala ti!”

Uvod je zbog konferencije za novinare uoči utakmice protiv Intera na kojoj se Roberto Punčec, donedavni Kreilachov suigrač u Berlinu, znakovito nasmijao na pitanje hoće li se Damir vratiti u Rijeku ove zime ili na ljeto.

U tom znakovitom osmijehu njegovog prijatelja, uz činjenicu da Kreilach u Unionu više nema status kakav je imao prije, odnosno sve glasnijeg govorkanja da se malo zasitio života u inozemstvu i da bi se rado vratio, možda se može naći temelj nove Rijeke. Pogotovo što to ne bi bio populistički potez kakvim bi ga netko možda smatrao, već bi bilo riječ o istinskom pojačanju, igraču koji je skupio više od 150 utakmica u dresu kluba koji se svake sezone borio za ulazak u Bundesligu i iskustvom koje bi Rijeci itekako moglo koristiti.

Ugovor s Nijemcima

Naravno nije to priča koju je lako realizirati, Kreilach je još godinu i pol dana ugovorno vezan s Unionom, gotovo u svakom prijelaznom roku bilo je interesa za njegovim uslugama, ali kao što je to bilo s Rijekom koju nije dao na arbitražu, tako je i u Unionu neke stvari pretpostavio možda malo većoj zaradi. Zbog toga je tamo itekako cijenjen, ali zbog toga bi i čelnici njegovog sadašnjeg kluba možda bili popustljivi kada bi izrazio želju za povratkom u matični klub koji će se jednog dana sigurno dogoditi.

Ova zima (ili ljeto) sigurno bi bili pravi trenutak, jer Kreilach je kao osoba i kao igrač, onaj koji bi mogao biti lokomotiva nove Rijeke.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 21:21