Igor Cvitanović
 Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
'NEKE STVARI SU NEDOPUSTIVE'

NESHVATLJIVI POTEZI DINAMOVA TRENERA RASTUŽILI LEGENDU MODRIH 'Ovo što je momčad pokazala protiv Hajduka bilo je katastrofalno!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. travanj 2017. 00:54

Dinamov poraz od Hajduka na Maksimiru (2:0) aktualizirao je priče o odlasku trenera Ivajla Peteva, a neki njegovi potezi u subotnjem derbiju zasmetali su i legendi kluba Igoru Cvitanoviću.

Bivši pomoćnik Zorana Mamića kaže da se, kad je Petev u pitanju, ne želi miješati u klupsku politiku.

- Mogu samo kazati da Dinamo ne izgleda dobro. Ovo što je momčad pokazala protiv Hajduka bilo je katastrofalno!

Što mu je posebno zasmetalo?

- Dinamo ima dva desna braniča koji su stalni ili povremeni reprezentativci, a Petev na tu poziciju postavlja Šituma, koji je u Italiji igrao na lijevoj strani u ofenzivi! Izmišlja ga se sad na desnom beku, a imamo dva zdrava desna beka!? To je neprihvatljivo...

Mladi trener dalje govori...

- Petev ima dva igrača koji su predodređeni igrati polušpicu, riječ je o Sammiru i Ćoriću. A u derbiju ne starta ni s jednim od njih!? Meni je to neshvatljivo. Onda, startaš s malim Kneževićem, koji je zadnju HNL utakmicu odigrao u prosincu prošle godine!? Knežević jest dobar mladi igrač, izniman je talent, ali u ovakvom derbiju u sastav gurnuti igrača koji nije u ritmu apsolutno je nedopustivo.

Cvitanović je pritom spomenuo još nešto.

- Kad igraš protiv Hajduka, moraš prepoznati njihovu igru. Evidentno je da Hajduk igra plitko, da ih se može iznenaditi dubinskom loptom iz drugog plana. A prema naprijed imaju sam jednu jedinu stvar: dugu loptu na Futacsa, koji je onda spušta... I onda ti tako zabiju gol. Futacs je istukao cijelu našu obranu, kod gola Ercega s njim skače Šitum, a dva stopera nema nigdje! Može se u spletu okolnosti dogoditi da skače Šitum, ali kad se spusti lopta, gdje su bili stoperi? U ozbiljnoj su utakmici te stvari nedopustive. Nismo bili spremni ni za što. Čini se da Petev nije pročitao ni analizirao Hajdukovu igru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 01:09