Tom Dubravec / Hanza Media / Hanza Media
SN EKSKLUZIVNO DOZNAJU

OVO JE ZA HAJDUK DOSLOVCE POSLJEDNJA OPOMENA HNS odredio kazne zbog baklji, prijetnji i diskriminacije: Sada je sve na klubu s Poljuda!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. listopad 2016. 17:04

Hajduk je kažnjen sa 50.000 kuna zbog baklji, prijetnji i diskriminacije na utakmici sa Splitom. Disciplinski sudac HNL-a Saša Pavličić-Bekić još jednom se odlučio za novčanu mjeru. Spominjali smo da je Bijelima prijetilo pražnjenje sjeverne tribine, a Pavličić-Bekić je, što je prvi put u Hrvatskoj, u obrazloženju odluke naveo:

- Ovo je za HNK Hajduk posljednja opomena za ovakvo protupravno ponašanje jer će u prvom sljedećem takvom protupravnom ponašanju biti zatvorena tribina ili više njih, a što nadasve nije intencija HNK Hajduk.

Što se samo kazne tiče Pavličić-Bekić je definirao:
- Jedinstvena je kazna od 50.000 kuna i to za dva djela: upotrebu pirotehničkih sredstava i prekid igre, u čemu su recidivisti. A drugi dio su protupravna ponašanja, prijetnje, organiziranje prijetnji i diskriminacija po članku 88. Disciplinskog pravilnika.

To što su službenom spikeru zabranili da pročita tekst podrške Bruni Mariću ubrojeno im je kao otegotna okolnost u navedenu sankciju, dok je predsjednik Ivan Kos, kao odgovorna osoba, ovaj put prošao bez kazne.

Eto, sad je na Hajduku, kad znaju što im slijedi, da sami raščiste što žele.
Inače, disciplinski sudac imao je na dnevnom redu i utakmicu Rijeka - Osijek. Budući da je Kohorta povela skandiranje "Za dom - spremni!", Osijek je kažnjen sa 20.000 kuna, usto su i recidivisti, dok Rijeka mora platiti 10.000 kuna jer je Armada to prihvatila.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 13:02