Hanza Media
ZASTRAŠUJUĆA IMENA

POVIJEST HRVATSKOG NOGOMETA PUNA JE KARDINALNIH PROMAŠAJA I NEPREPOZNATIH IGRAČA Modrić, Boban, Prosinečki, Šimunić, Pršo, Kramarić, Pjaca...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. listopad 2016. 14:32

Previdi ili pogreške kod procjena igrača, kako god hoćete, sastavni su dio nogometa. Tako je i u HNL-u. Ponekad skauti i treneri jednostavno ne prepoznaju igrača, zahvale mu se, mahnu na pozdrav, a “prognani sin” kasnije napravi sjajnu karijeru.

Bilo je toga u HNL-u i prije Franka Andrijaševića koji je prvo morao otići s Poljuda, a potom i s Maksimira, da bi proteklih tjedana 'procvjetao' u Rijeci

Dinamo se, recimo, zahvalio Robertu Prosinečkom i Josipu Šimuniću, Hajduk Zvonimiru Bobanu... U HNL-u svakako je najveća priča bila Luka Modrić, kojeg kao klinca nisu prepoznali na Poljudu, Hajduk nije prepoznao ni Dadu Pršu koji je bio u njihovoj nogometnoj školi.

Konačno, ni Dinamo ni Hajduk nisu shvatili da u Marsoniji igraju poslije velike svjetske vedete, Ivica Olić i Mario Mandžukić, Modri su obojicu majstora kupili tek kasnije od Zagreba.

Ili slučaj Borisa Živkovića koji je igrao u Hrvatskom dragovoljcu, pa iz Sigeta otišao izravno u Bayer iz Leverkusena gdje je napravio svjetsku karijeru.

Naravno, nismo zaboravili ni Andreja Kramarića, kojeg je Dinamo također olako pustio u Rijeku. Kramarić je na kraju otišao u Leicester, a sad je jedan od najboljih igrača Hoffenheima i hrvatski reprezentativac.

Zar je prepoznat Marko Rog, također hrvatski reprezentativac i igrač Napolija? Gdje su bili skauti Dinama i Hajduka? Pravi su bili na Parku mladeži koji su ga doveli u Split, koji ga je onda za 5 milijuna eura prodao Dinamu... Pa, i Marko Pjaca je kao klinac igrao u Maksimiru, da bi onda iz plavog kluba otišao u ZET, pa u Lokomotivu. Tek se 2014. vratio u plavi dom. Danas je eto, u Juventusu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 01:15