Reuters / Srdjan Zivulovic Livepic EDITORIAL USE ONLY / REUTERS
OSNAŽIVANJE KADRA

PROCURILA IMENA DINAMOVIH ZIMSKIH POJAČANJA Pivarića mijenja talentirani Nizozemac, a dolazi i najveća nada slovenske reprezentacije?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. studeni 2016. 09:10

Jasno je da su u prvom planu utakmice HNL-a do kraja polusezone, tri derbija, s Osijekom, Rijekom i Hajdukom, naravno i dva sudara u Ligi prvaka, s Lyonom i Juventusom. Međutim, daleko od toga da su na margini priče o modrim zimskim pojačanjima. Moglo bi se kazati da je i ta priča također među Dinamovim imperativima.

U glavi nam je stalno ona rečenica koju nam je prije neki dan kazao sportski direktor Marijan Vlak, glasila je da će Modri tražiti pojačanja primarno u HNL-u, a tek onda pružiti pipke prema inozemstvu. Međutim, iz maksimirskih odaja cure informacije da je podignuta cifra kad se radi o ulaganju u pojačanja, te da više ne iznosi između 3 i 4 milijuna eura, već da se može “iskrcati” i 5-6 milijuna eura, pa da Dinamo ostane financijski stabilan, a igrački bitno pojačan.

S obzirom na to da se sigurno s domaće scene neće kupovati igrač tipa Marko Rog koji je svojevremeno Modre s PDV-om koštao upravo 5 milijuna eura, sasvim je jasno da Modri itekako gledaju prema inozemstvu, te da se neće zadovoljiti samo s domaćom scenom.

Split, 061116.
Stadion Park mladezi.
Nogometna utakmica 15. kola MAXtv Prve lige, RNK Split - GNK Dinamo. 
Na fotografiji: 
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX

Procurila imena

Tako je procurilo koje se nogometaše posebno prati i koji su, idemo tako kazati, ušli u onaj posljednji krug Dinamova izbora za “Mistera pojačanja”. Znate već, nekoliko puta smo objavili, Modri traže krilne napadače, zbog mogućih odlazaka zvijezda Soudanija ili Fernandesa. Znamo da ste čitali kako su jedan i drugi izjavljivali da žele ostati u modrom dresu, da im je u Zagrebu super i sve što ide uz to, ali vjerujte, ako im se ukaže prava prilika za dobar transfer koji će zadovoljiti klub ih i njih, sljedeći razgovor s njima imat će naslov tipa “bilo nam je krasno u Dinamu”.

Dakle, da ne dužimo bez razloga. Modri razmišljaju o angažiranju jednog sjajnog krilnog napadača, kojem je idealna pozicija lijevo krilo, ali može igrati i na desnom, te kao špica. On je slovenski reprezentativac Benjamin Verbič (22), jedan je od najvećih talenata slovenskog nogometa, za Deželu je debitirao u ožujku prošle godine, Srečko Katanec ga je pridružio najboljoj vrsti kad je imao 21 godinu, 4 mjeseca i 3 dana. Za Sloveniju je odigrao sve četiri kvalifikacijske utakmice za SP u Rusiji, protiv Litve, Slovačke, Engleske i Malte.

U ovoj posljednjoj, na gostovanju kod Maltežana zabio je jedini pogodak za Slovence. Verbič igra za Kopenhagen, a tržišna cijena mu je po Transfermarktu 1,5 milijuna eura. Neće biti lako doći do tog igrača, jer ga ugovor s klubom veže do 2019. godine, ali naši izvori tvrde da nije nemoguće, konačno, ako je ostao u zadnjem krugu Dinamovih želja za zimu, onda valjda i u Maksimiru tako rezoniraju.

Drugi nogometaš koji je modri “pick” igra na poziciji lijevog bočnog, on se zove Ridgeciano Haps (23), igra za AZ Alkmaar, nizozemski je reprezentativac U-20. Radi se o vrhunskom modernom lijevom bočnom, koji bi svakako odlično nadomjestio reprezentativca Josipa Pivarića, kojem se polako, kako saznajemo “kotrlja” mogući transfer već ove zime. Hapsova je cijena na Transfermarktu 2,5 milijuna eura.

Dakle, mogućim dovođenjem ovog dvojca Dinamo bi riješio dvije bitne pozicije u momčadi, njihova cijena ulazi u predviđeni budžet, a još bi nešto ostalo i za igrače iz HNL-a.

Linker
26. travanj 2024 04:42