CROPIX
PRAVI KURIOZITET

PODATAK KOJI ZVUČI ZAISTA NESTVARNO I KOJI SIGURNO NISTE ZNALI Ante Ćorić je neobični rekorder HNL-a, otkrivamo po čemu

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. studeni 2016. 22:15

Ante Ćorić nedavno je prešao brojku od 100 utakmica za Dinamo, odigrao je dosad 101 susret u modrom dresu u svim natjecanjima. I ukupno zabio 15 pogodaka.

Posebno zacijelo pamti prvi, zabio ga je - Istri! U svojem petom nastupu, bilo je to u Puli, na travnjaku stadiona Aldo Drosina 10. svibnja 2014. Prošlo je, dakle, više od dvije i pol godine. Od 10 golova u HNL-u tri je zabio Puljanima. Više nego ijednom drugom klubu. Zanimljivo, sva tri gola Ćorić je zabio u Puli, nijednom nije Istri zabio u Maksimiru. Možda baš danas bude prvi put?

No, po još nečemu se ističe Ante Ćorić. Naime, on je već sad rekorder HNL-a u broju utakmica bez ijednog žutoga kartona. Nijednom u seniorskoj karijeri nije još zaradio javnu opomenu u domaćem prvenstvu, a jednu jedinu dobio je u Europi. Dobro, kad bi se gledale odigrane minute, ne bi bio prvi, međutim, ispred njega bi bili samo vratari (Ibrahimović, Knez, Kale, Pavlović, Lončarić), prvi sljedeći “igrač u polju”, Branko Pešić koji je igrao u Šibeniku nije dobio karton u 2917 minuta, Ćorić je dosad odigrao “čistih” 3760 minuta. Ovo je ljestvica onih igrača koji nisu nikad u HNL-u dobili karton, čime, definitivno, zaslužuju nagradu za fair-play.

No, ponekad treneri i navijači baš i ne vole tu rubriku, draže im je da igrači tu i tamo oštrije ukližu i “požute” pa će, naravno, i ovaj podatak, kao i sve vezano za Ćorića publika i javnost dvojako promatrati. Neki će u tome pronaći činjenicu nedostatka agresivnosti i izostanak defenzivnog igre, drugi istaknuti plemenitost njegova talenta.

A on? On će, bez obzira na taj podatak, večeras pokušati prekinuti post. Zadnji put u Maksimiru je u HNL-u zabio 13. ožujka Lokomotivi, u međuvremenu još jednom u Europi, Dinamu iz Tbilisija. Bude li danas u sastavu, možda prvi put Puljanima zatrese mrežu na svom travnjaku i nastavi uzlaznu putanju forme kakvu je najavio u zadnjim HNL dvobojima prije reprezentativne stanke.

Neki od igrača bez žutog kartona u Prvoj HNL

Ante Ćorić, Miralem Ibrahimović, Damir Knez, Tvrtko Kale, Željko Pavlović, Filip Lončarić, Branko Pešić, Marko Dugandžić, Stipe Andrijašević, Krešimir Makarin, Josip Kvesić, Saša Šest, Zlatko Runje, Hrvoje Ančić, Darko Kauzlarić, Said Husejinović, Igor Panadić, David Arap, Zaim Alibašić, Tomislav Duka...

Linker
05. svibanj 2024 21:25