Damir Krajac / Hanza Media / Hanza Media
'TUŽNO I TRAGIČNO'

PROŠAO U ČETVRTFINALE KUPA, PA ISPALIO BEZ RUKAVICA 'Čemu da se veselim!? To je komedija u kojoj 'mali' nemaju pravo na senzaciju, sve je izrežirano'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 28. listopad 2016. 14:56

Pobjeda nad Cibalijom u osmini finala Hrvatskog kupa donijela je za Interova trenera samo jednu dobru vijest:

- Igrači iz drugog plana pokazali su nešto, o čemu ćemo više govoriti nakon analize. Međutim, pokazali smo se u dobrom svjetlu, odmorili smo neke igrače i sada se mirno i spremno pripremamo za Dinamo - ustvrdio je Samir Toplak.

A onda je uslijedilo pitanje o plasmanu dalje u Kupu, na što Toplak nije želio hiniti poslovičnu kurtoaziju, štoviše, direktno je bez rukavica poručio:

- Čemu da se veselim ili nadam? Prolasku u četvrtfinale, gajenju nada u senzaciju?! Ma to u našem Kupu ne postoji. Baš kao i lani, pobijedili smo Cibaliju i sada nas, već se zna, čeka Dinamo. Super. Kako se veseliti ili nadati nečemu kada je odlučeno da se u Kupu najsnažniji suparnici ne mogu sudariti prije polufinala?! Dakle, izrežirano je sve i to je tragedija. Zapravo, taj sistem je potpuna komedija. Naravno da ćemo i protiv Dinama težiti senzaciji, ali ovo je valjda jedina zemlja u kojoj “maleni” klubovi nemaju pravo na senzaciju. Odnosno imaju ako, eto, redom pobijede baš sve najbolje. Tužno i tragično, ali je tako - u dahu će Toplak.

Tom Dubravec /Hanza Media
Tom Dubravec /Hanza Media / CROPIX

I realno je u pravu. Kakva draž natjecanja kojem su iznenađenja lajtmotiv, kada je ta mogućnost izuzeta i prije samog ždrijeba. Zapravo, ako si malen, stvoren si da budeš samo ukras natjecanja oko kojeg se na kraju okoriste oni najveći. Upravo stoga, Interova se pobjeda nad Cibalijom nije ni slavila. Interu je ionako bitnije prvenstvo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 08:58