Soudani i Sammir
 Damir Krajac / Hanza Media
SAMMIR MORA UNUTRA 'POD MUS'

PROVOCIRA LI PETEV SVOJIM POTEZIMA OTKAZ NA KLUPI DINAMA? Hoće li trener Modrih kao i protiv Hajduka najbolje kreativce ostaviti na klupi?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. travanj 2017. 15:34

Znate za onu mudrost, tko se jednom opeče, puše i na hladno... Baš nas zanima je li za nju saznao i Ivajlo Petev. Jer jako, jako se opekao protiv Hajduka kad nije startao s dva najbolja kreativca, Sammira i Ćorića ostavio je na klupi. Za Antu je kasnije rekao da je spreman samo za pola sata, na pitanje zašto nije startao Sammir nije odgovorio.

Spremnost Ćorića

Hoće li u Koprivnici Petev startati s tim dvojcem? Ne znamo, ne trebamo ni pitati, jer Bugarin nikad ne priča o sastavu. Ali slijedom logike Ante Ćorić bi trebao ostati na klupi za pričuve, zar ne? Jer ako je u subotu bio spreman za pola sata, onda danas, dakle u utorak, ne može biti nešto bitno spremniji. Dobro, možda može biti spreman za 45 minuta, pa ga ipak postavi u udarnu momčad za prvo poluvrijeme? Baš nas zanima, ali nakon onog sastava kojeg je izveo u derbiju s Hajdukom, nećemo se previše baviti špekulacijama.

Zagreb, 010317.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica prvog polufinala Hrvatskog nogometnog kupa,
GNK Dinamo - RNK Split.
Na fotografiji: slavlje GNK Dinamo nakon prvog gola, Ante Coric.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Sammir bi, po svemu, trebao biti u sastavu i to “pod mus”. Evo i činjeničnih podataka koji su vezani uz ovu našu tvrdnju. Sammir je u svojih posljednjih 13 nastupa protiv Slaven Belupa svaki put pobijedio. Sammir je svoj prvi pogodak u službenom nastupu za Dinamo postigao upravo protiv Slavena Belupa. Bilo je to gotovo prije 10 godina, 2. svibnja 2007. godine, u dvoboju 30. kola u Koprivnici. Zagrepčani su pobijedili s 3:0, a Sammir je mrežu zatresao u 28. minuti za vodstvo od 2:0. Za Dinamo je u tom dvoboju nastupio i Gordon Schildenfeld, baš kao i dvojica aktualnih Slavenovih igrača, Nikola Pokrivač i Josip Tadić.

Dakle, Sammira vežu prekrasne uspomene za Farmaceute, tako da Petev danas na njega mora računati od prve minute. Čak i ako te uspomene bacimo s strane, kako u momčad ne postaviti čovjeka kojeg je klub vratio kako bi bio ključan u sustizanju Rijeke i koji godišnje košta milijun eura? Kad će Sammir igrati, ako neće najvažnije utakmice kakva je, recimo, bila ona subotnja s Hajdukom ili kao što je današnja?

Provociranje otkaza

Ako Petev danas ne stavi Sammira u momčad, a isto tako barem 45 minuta ni Ćorića, mogli bismo pomisliti da sam provocira svoj otkaz. Kao što ga je Zlatko Kranjčar isprovocirao na Rujevici kad se u ovom porazu od 2:5 odlučio za formaciju 3-5-2.

Da, Peteva moramo podsjetiti na još jednu zanimljivost. Te 2007. godine Dinamo je igrao još jednu utakmicu sa Slaven Belupom u Koprivnici, samo u prosincu. Slaven Belupo je pobijedio s 5:2, bila je to zadnja prvenstvena utakmica Branka Ivankovića kao trenera Dinama u njegovu prvom mandatu na klupi Dinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 12:17