Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
OPTIMIZAM

RIJEKIN REPREZENTATIVAC PUN SEBE UOČI VELIKOG DERBIJA 'Nismo slučajno prvi na tablici, u Maksimir idemo po bodove'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 03. prosinac 2016. 14:03

Matej Mitrović prošlog je utorka u Kranjčevićevoj “doživio stotu” kada je riječ o utakmicama za Rijeku, a danas će si zajedno sa suigračima u Maksimiru pokušati pokloniti najbolji dar za troznamenkasti broj nastupa u dresu Bijelih.

- Lijepo je što sam pobjedom protiv Lokomotive obilježio stoti nastup, ali pobjeda protiv Dinama ipak bi bila najbolji pečat na sve dosadašnje utakmice odigrane za Rijeku - kaže Matej Mitrović, središnji branič Kekova sastava čije je mjesto u zadnjoj liniji neupitno.

Mitrović je u Rijeci izrastao u braniča reprezentativnog kalibra kakvi su u utakmicama poput današnje pod posebnim povećalom. Nije jedini, Bijeli imaju još svojih aduta zbog kojih pred Maksimir imaju svoju računicu.

- Idemo u Maksimir odigrati pravu utakmicu. Znamo da se Dinamo dignuo u formi, da je podigao igru i samopouzdanje ovim posljednjim pobjedama, ali ni nama toga ne manjka. Odigrali smo puno dobrih utakmica ove sezone, nismo slučajno prvi na tablici i u Maksimir idemo po bodove - optimističan je Mitrović bez obzira što je prije nekoliko dana njegov prijatelj i bivši suigrač Marko Lešković poručio da će se tužni vratiti na Kvarner.

- Igrači Dinama imaju pravo na svoje razmišljanje, mi na svoje. Lešković i ja smo prijatelji, često se čujemo, ali u ovoj utakmici svaki od nas želi da njegova momčad pobijedi. Hoće li Rijeka pobijediti? Nemamo se čega bojati, u Maksimir se dolazimo nadigravati. Dinamo poštujemo kao rivala, ali nama je želja prekinuti taj negativan prvenstveni niz koji Rijeka ima u Maksimiru. Takve najave možda zvuče izlizano, ali doista mislim da je trenutak za probiti tu blokadu koju imamo i da smo zreli za ostvariti dobar rezultat.

Za pobjede Rijeke u Maksimiru igra uže obrane bila je jedan od ključnih recepata, zbog čega će Mitrović, Elez, Prskalo i ostatak društva biti pod posebnom prismotrom.

- Vodim se razmišljanjem kako ćemo mi igrati kao momčad, u ovakvim utakmicama ni u jednom segmentu ne smiješ zakazati. Obrana mora biti kompaktna, više od svega koncentrirana, ali isto vrijedi i za napad ako želimo razmišljati o dobrom rezultatu. Mislim da bez obzira na izostanke imamo kvalitetu kojom možemo natjerati Dinamo da razmišlja o nama.

Sjajni individualci

Soudani se nameće kao poseban izazov za Mitrovića i suigrače, Rijeka mu je najdraža mušterija u HNL-u, tu je i Fernandes

- Soudani i Fernandes igrači su kojima ne smiješ dati milimetar prostora ni kada, uvjetno rečeno, nisu u formi. To su pravi igrači, sjajni individualci koji te tjeraju da izvlačiš maksimum ako iz želiš zaustaviti i normalno da ćemo u tom smislu razmišljati kako da svoj posao odradimo što bolje. To su igrači koji su Dinamove glavne karike u napadu, ali prošle godine smo se na Maksimiru još jednom uvjerili da su takvi svi koji se nađu u njihovu sastavu pa i ona trojica koji uđu s klupe - zaključio je Matej Mitrović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 10:07