Igor Cvitanović i Zoran Mamić
 Foto: Goran Mehkek / CROPIX
ZAZIVA OFENZIVU

'DA SAM JA TRENER DINAMA' Lani je stvarao šampionsku momčad, a sad kristalno jasno poručuje: 'Bio bih hrabar i krenuo maksimalno napadački!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. prosinac 2016. 08:47

Igor Cvitanović bio je igrač i trener u Dinamu, pa zna kako treba igrati protiv Rijeke....

- Nikako drukčije nego napadački. Od prve sekunde danas Riječanima treba pokazati tko je gazda. Neka odmah shvate gdje su došli, da se igra u Maksimiru i da ne mogu očekivati ništa više osim poraza - podvlači Cvitanović.

Nekadašnji pomoćnik Zorana Mamića ima formulu...

- Dakle, odmah ih treba stisnuti jakim presingom, to će im dati do znanja da smo mi bolji, da smo mi ti koji ih želimo pobijediti i osvojiti prvi mjesto, odnosno naslov. Odmah na startu im treba “ubiti” svaku volju, agresivno i žestoko jurnuti na njih.

Odmah pritiskati

Cvitanović konstatira:

- Rijeka je i prošlih sezona bila dobra, imala opasnih igrača, pa znate kako je prolazila u Maksimiru kad je igrala protiv nas. Nisu mogli previše, zar ne? Nema tu mnogo mudrovanja, nije sad Rijeka postala bauk kojeg se treba plašiti. U HNL-u se Dinamo protiv svakoga mora postaviti na način da od prve minute vlada terenom, da gazi ritmom, kontrolira događaje. Neka se Rijeka odmah uvjeri da je slučajno na prvom mjestu, te da će ga uskoro preuzeti Dinamo. Da sam Petev, krenuo bih na njih s tri napadača, sa Soudanijem, Henriquezom i Fernandesom, a iza njih bi kao polušpica igrao Ante Ćorić.

Cvitanović ne dvoji...

Zagreb, 221114.
Stadion Maksimir.
Nakon sto je otkazana utakmica Dinama s Hajdukom, igraci su ostali na stadionu odraditi trening.
Na fotografiji: Igor Cvitanovic na treningu umjesto utakmice.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Igor Cvitanović

- Ante je “desetka”, o svim njegovim drugim pozicijama, po meni, bespredmetno je razgovarati. On će na toj poziciji dati svoj maksimum. Rijeka ima dobre bočne igrače, ali njih je najlakše zaustaviti tako da ih se odmah pritisne na njihovoj polovici. Onda neće dolaziti naprijed, već će više misliti na obranu, na defenzivu. Ne smije se dati nimalo prostora Rijeci da igra, odmah ih treba napadati. Bilo bi pogubno dopustiti da oni nas stišću na našoj polovici. Jer onda će dolaziti ofenzivni braniči Ristovski i Zuta u napad, to neće biti dobro. Sasvim je jasno kako se to može spriječiti. Jednostavno, stisneš ih na njihovoj polovici, ne daš im igrati. U tom slučaju im neće pasti napamet da jure prema naprijed. Riječanima treba što više oduzimati lopte na njihovoj polovici, te ih onda brzo distribuirati naprijed, to će ih iznenaditi.

Zaključak?

- Da sam Petev bio bih hrabar, maksimalno napadačkim nogometom lomio bih Rijeku!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 17:14