Bišćan Rudeš / Srdjan Vrancic / Hanza Media
NEVJEROJATNA PRIČA

SADA VIŠE NIŠTA NIJE NEMOGUĆE - LEGENDARNI VATRENI SLAVI, ČUDO IZ ZAGREBAČKOG KVARTA SE OSTVARILO 'Moj sin i ja plakali smo od sreće'

Piše: Tugomir DobrinićObjavljeno: 15. svibanj 2017. 11:18

Kakvi dani za NK Rudeš, dani kao u najljepšim snovima. Dva kola prije završetka sezone 2016/2017. Rudeš je pobjedom u Solilnu osigurao naslov prvaka 2. HNL, a nakon osam uzastopnih drugoligaških sezona, Rudeš će u natjecateljskoj sezoni 2017/2018. igrati u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Fantastičan je to uspjeh kluba iz zapadnog dijela Zagreba, na koji svi stanovnici Rudeša i okolnih naselja mogu biti i te kako ponosni. To je uspjeh za pamćenje, uspjeh koji su mnoge generacije rudešanskih nogometaša mogle samo sanjati i zbog toga veliko bravo za Rudeš!

Zbog prve pričesti mladog Ivana, sina Tomislava Kneževića, i unuka predsjednika kluba Ivana Kneževića, dvojica vodećih ljudi Rudeša nisu bili na utakmici u Solinu, no povijesni susret su pratili na malim ekranima.

Predsjednik Rudeša Ivan Knežević:

- Što reći? Presretni smo zbog ovog što su naši sjajni nogometaši napravili. Moj sin Tomislav i ja smo pet minuta plakali od sreće nakon što je utakmica završila našom pobjedomu Solinu. Nakon što smo potpisali ugovor o suradnji s poznatim španjolskim klubom Alavesom, došao je i naslov prvaka 2. HNL, a dogodilo se upravo ono što smo i željeli, a to je plasman u 1. HNL kao prvaci 2. HNL. Našoj sreći zaista nema kraja. Sve čestitke našim sjajnim igračima, kao i svim članovima stručnog stožera na čelu s trenerom Igorom Bišćanom, a svi oni su najzaslužniji zbog ovog povijesnog uspjeha NK Rudeša.

Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX
Tomislav i Ivan Knežević

Pred Rudešom su još dvije prvenstvene utakmice, prva protiv Gorice u Rudešu i ona druga protiv Šibenika u gostima?

- Mi ćemo ove dvije utakmice odigrati kao da još nismo prvaci 2. HNL i mislim da sam time sve rekao. Pozivam sve one kojima Rudeš leži na srcu da dođu na utakmicu protiv Gorice, kako bi svi zajedno proslavili ovaj uspjeh za pamćenje, koji smo najavljivali od samog početka prvenstva - vidno uzbuđen i sretan rekao je predsjednik Rudeša Ivan Knežević.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 16:53