Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
STRASTI SU SE SMIRILE, ALI...

'ŠTA SE JAVLJAŠ KOJU P**** MATERINU?' Modrić se ponašao kao da je predsjednik vlade

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 02. kolovoz 2016. 16:40

Umjesto šest golova, OK, i masu prekršaja, ali i emotivne počasti nezaboravnom Ultrasu Stjepanu, iza utakmice Cibalia - Inter (3-3) kao zaustavljena slika stoji lik pomoćnog suca Ivice Modrića koji je u 44. minuti uhvaćen kamerama kako kreće prema klupi Zaprešićana vadeći rječnik kočijaša...

“Alo, još jednom nek’ se samo javi i ići će vani zbog mene. Još samo jednom nek’ se javi. Šta radiš, šta je? Ajde tišina tamo. Šta se javljaš koju pi... mat... Tišina.”

Jasno, travnjak nije crkva, međutim, suci su ti koji bi trebali zadržati razinu dostojanstva i profesionalizma. Uostalom, zbog ovakvog delikta Interov Kolar je u prvom kolu dobio crveni karton i dvije utakmice hlađenja. Hoće li u frižideru završiti i Modrić? Sumnjamo... Kako god, bila je to reakcija na situaciju u kaznenom prostoru Cibalije, gdje su Zaprešićani tražili penal, ali je glavni sudac Frković ostao nijem.

- Da vam budem iskren, ja taj trenutak s Modrićem nisam ni doživio, bio sam predaleko, doslovce, ali i preneseno... No, takve stvari bi trebale biti u domeni glavnog ili četvrtog suca, zar ne? A umjesto njih, koji su bili korektni, gospoda, glavnu ulogu preuzeo je Modrić, koji se na trenutke ponašao kao da je predsjednik vlade - kazat će dan kasnije Toplak.

Do boda s dvojicom

Uostalom, u startu je postao “štediša HNS-a”, koji je zbog komentara na arbitražu Damira Batinića ostao lakši za šest tisuća kuna...

- Ne želim više trošiti energiju na suđenje, ne želim više pričati o tome. Što je bilo, bilo je, uostalom vidim da se i sve te situacije odražavaju na svlačionicu koja je nervozna i dekoncentrirana. Odsad pričamo samo o nogometu, terenu, nama i činjenici da se tek sada definitivno ne bojim za našu sudbinu - priča Toplak.

Otkud ta navala optimizma?

- Iz jednostavne činjenice: prije utakmice sam kazao da ako tri igrača ne budu na razini, nemamo što tražili pokraj Bosuta, a na kraju je ispalo da smo s dva prava igrača izvukli remi. Ovo je, bez dvojbe, naša najlošija predstava ove sezone, da smo bili na razini iz prvih 45 minuta protiv Osijeka, došli bismo do trijumfa, siguran sam. Ovako, eto, nismo ni zaslužili da pobijedimo.

Prvi je bod napokon na kontu, dakle, eppur si muove, ipak se kreće...

- Jest, i upravo se stoga ne bojim rasporeda, ni Rijeke ni Dinama - vraća se u formu Toplak. - Kako se kompletiramo, jačamo na fazi kondicije i uigranosti, kako dobivamo konkurenciju u momčadi, tako i mi rastemo, stoga nema baš nikakvih bojazni. Činjenica je, kako ste primijetili, da je dobra stvar što su novi igrači, poput Danoskog i Altiparmakovskog iznenađenje i nepoznanica za suparnike, ali tako, moram priznati, još uvijek i za mene. Dižemo se, vraćaju se i Blažević, i Kolar, Makedonci ulaze u svoje pravo stanje, Ottochianu još fale pluća i forme, ali kažem, ne sumnjam da ćemo biti pravi - zaključuje strateg Žutih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 14:19