CROPIX
ZA NE VJEROVATI

TOGA IMA SAMO U HRVATSKOJ Sudac zbog kojega se Jeličić lovio za glavu dobio dobru ocjenu: Pogledajte zašto je slavno Oko sokolovo reklo - katastrofa!

Piše: Tihomir HrgaObjavljeno: 23. prosinac 2016. 17:55

Komisija za suce potvrdila je vrlo dobru arbitražu Marija Zebeca na derbiju Hajduk - Dinamo, ali i ocjenu kontrolora Ivana Peraića koji je za suđenje u Vinkovcima utakmice Cibalia - Hajduk dao Željko Frkoviću dobru ocjenu. Toliko se prašine podignulo, no nadležno sudačko tijelo kazalo je - sve je u redu! I kartoni, i Futacsevi golovi i procjene u kaznenim prostorima, sve.

Podsjetimo, zbog suđenja u utakmici ustala je i struka i javnost i oba oštećena kluba, pa je tako sudački ekspert i originalno Oko sokolovo Damir Matovinović posao u tom susretu nazvao - katastrofom, a Frkovića su iskritizirali HTV-ov Mateo Beusan i Joško Jeličić.

"Katastrofa! Evo, mislim da je jedna riječ dovoljna. Bila je to katastrofa od suđenja. Kada se izbaci igrač koji ne zaslužuje ni žuti karton, kada se svaki kontakt sudi u korist Dinama, a pravi prekršaji na igračima Rijeke se prešućuju, onda je to katastrofa", pričao je tada Matovinović, a videosažetak utakmice možete ponovno pogledati ovdje.

Ništa nije pomoglo.

Po posljednjoj ovogodišnjoj rundi Komisija je zaključila:

"Nakon učinkovite rasprave i obavljene analize suđenja Prve HNL, članovi KNS konstatirali su da je suđenje bilo zadovoljavajuće, uz navedene greške sudaca i pomoćnih sudaca. Zbog pogrešaka sudaca u primjeni tehničkih i disciplinskih mjera te pomoćnih sudaca koji su griješili u primjeni PNI - zaleđe sankcionirani su adekvatno od strane kontrolora sudaca te nisu bili određivani od strane Povjerenika za suđenje Prve HNL."

Na zahtjev Izvršnog odbora HNS-a povjerenik za suce Dušan Kukić, tajnik Komisije Ivan Košutić i povjerenik za kontrolore Ante Kulušić napravit će analizu kompletne jeseni, o kojoj će se raspraviti na sljedećoj sjednici Komisije za suce. Čiji je predsjednik također Kukić.

A što nije valjalo? U Prvoj HNL od 16. do 20. kola konstatirane su pogreške Andreja Burila na susretu Slaven Belupo - Rijeka, kao i pomoćnika Dalibora Conjara kod zaleđa. U Osijeku na susretu Osijek - Dinamo prvi pomoćni Jerko Crnčić iz Vrbovca kriv je zbog krive procjena zaleđa, na derbiju Dinamo - Rijeka glavni sudac Ante Vučemilović-Šimunović pogriješio je u primjeni tehničke i disciplinske mjere, te na Split - Rijeka sudac Bruno Marić također je pogriješio u primjeni tehničke i disciplinske mjere, navodi Komisija za suce. Jedino je u 20. kolu, te u Kupu, sve bilo kako treba.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 15:48