Bruno Konjevic / CROPIX / CROPIX
SJAJNA NAJAVA ZA PETAK

TRENER LOKOSA ODBACIO SVE PRIČE O 'POPUŠTANJU' DINAMU Mnogima su puna usta Lokomotive, a mi smo Dinamu pružali veći otpor nego Hajduk!

MARIO TOKIĆ Trener Lokomotive o žutim kartonima Bočkaja, Doležala i Šunjića zbog kojih će preskočiti sraz s Dinamom i pričama o 'puštanju'
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 12. travanj 2017. 17:51

Petar Bočkaj 67. minuta, preoštar start, Jan Doležal 69. minuta, preoštar start, Ivan Šunjić 82. minuta, preoštar start. Tri igrača Lokomotive protiv Cibalije u Kranjčevićevoj zaradili su u 15 minuta akumulirane kartone zbog kojih će propustiti sljedeću prvenstvenu utakmicu.

Ne bi tu bilo ništa neobično da opomene nisu dobili kod vodstva od 4:0 i da sljedeću utakmicu Lokomotiva u petak igra protiv Dinama.

Glupi kartoni

- Imali smo uoči Cibalije desetoricu igrača s dva žuta kartona i niti su oni kartoni prije dvoboja sa Slavenom Belupom kad su ih dobili Rožman i Grezda, koji zbog toga nisu mogli nastupiti, niti su ovi namjerni kartoni. Znam koliko moji igrači žele igrati s Dinamom i sve je moguće osim da su kartone dobili namjerno. Razmišljao sam samo o tri boda protiv Cibalije i ni o čemu drugom nisam mislio. Kartoni su bili takvi kakvi jesu, a kad kartone dobivaju napadači, mogu biti zadovoljan jer to znači da igraju fazu obrane. Ipak, kartoni su dobiveni malo neoprezno. Sva tri su bili kartoni nakon što smo imali loptu i izgubili je. To me malo ljuti, jer i protiv Osijeka, i u Koprivnici, i u Rijeci, i u Puli dobili smo kartone na isti način. Stalno nam se ponavlja isto, kartone dobivamo preglupo, bez obzira na mladost igrača - kaže trener Lokomotive Mario Tokić.

Strateg Lokosa je naglasio:

- Ako bismo ikada išli nešto takvo raditi, onda bi Ante Majstorović bio prvi kojem bih rekao da namjerno dobije žuti karton, jer je on igrač koji mi je neophodan. Ne volim takvim stvarima izazivati sudbinu jer danas-sutra će mi kad mi najviše bude trebalo netko dobiti crveni karton bez veze. Moji igrači su premladi da bih s njima mogao išta planirati u takvom negativnom tonu i na to ih ne želim učiti. Trojica koja će izostati nisu nenadoknadivi. Žao mi je i zbog primljenog gola protiv Cibalije. To naše opuštanje rezultiralo je glupim kartonima i glupim golom. Nije mi to drago, želim da moja momčad bude koncentrirana cijelu utakmicu i siguran sam da to i mogu.

Sve je moguće

Nikad nije lako biti trener Lokomotive u tjednu u kojem slijedi sudar s Dinamom. Priče su uvijek iste...

- Znam da se ponavljaju priče da Lokomotiva ne smije uzeti ni bod Dinamu i kao treneru mi sigurno nije lako. I prije prošle utakmice rekao sam da želim postati prvi trener koji je pobijedio Dinamo i svima onima koji sve znaju poručujem da pogledaju zadnja dva sraza koja sam ja vodio i prokomentiraju to što se događalo. Držali smo Dinamo u šahu i ne znam baš da se tako igraju utakmice koje se navodno moraju izgubiti. Samo se nadam da ćemo nastaviti trend dobrih proljetnih igara i onda je sve moguće, čak i da pobijedimo Dinamo - zaključio je Tokić. D. Dobrinić

Dinamu smo pružali veći otpor nego Hajduk

Tokića nimalo ne vesele ‘ubodi’ na temu Lokomotivinih konstantnih poraza od Dinama, stoga podvlači sljedeće...

- Mislim da smo Dinamu pružali veći otpor nego Hajduk ili neke druge momčadi, kojima su puna usta Lokomotive, a isto redovito gube od Dinama kao i mi. I protiv Rijeke i protiv Dinama mi imamo izrazito negativan skor u posljednje vrijeme pa to ne znači da puštamo Rijeci. Jednostavno je takav omjer snaga.

Linker
04. svibanj 2024 09:57