CROPIX
'ILI JESMO ILI NISMO'

VIDEO POVIJESNOG DOGAĐAJA U SPLITU Hajduk je postao klub navijača, evo koliko od danas košta vaše ime na svetom dresu!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. listopad 2016. 14:08

U Splitu je završila velika fešta kojom je obilježen povijesni dan u stvaranju 'navijačkog Hajduka'. Točno u 11 sati počela je velika manifestacija, a nešto prije podneva Hajduk se na Narodnom trgu Hajduk doslovno predao - narodu.

Udruga Naš Hajduk na Pjaci je potpisala ugovor kojim od tvrtke Tommy preuzima četvrtinu voljenog kluba ili, da budemo precizni, točno 24,53% dionica Hajduka.

Na svečanosti su prisustvovali i nogometaši Hajduka koji ne konkuriraju za današnji susret sa Splitom, zajedno sa stručnim stožerom, a putem videolinka okupljenima se obratio i Mario Pašalić, bivši nogometaš Hajduka i jedan od najvećih zagovornika socios modela upravljanja klubom.

"Podržimo svi novu akciju "Ili jesmo ili nismo", Hajduk živi vječno!", poručio je Pašalić i izazvao pravu euforiju navijača na Pjaci.

Kada je nešto prije podneva potpisan ugovor između Našeg Hajduka i Tommyja iznad Pjace se digla se dimna zavjesa, s krovova su bacani papirići, a palile su se i bengalke.

"Sve ovo je zapravo krenulo od ideje mog oca da otkupimo sve dionice koje nisu u vlasništvu Grada. Naša namjera nikad nije bila postati vlasnikom, a mislim da smo s ovim današnjim potezom pokazali da navijači u Tommyju imaju najvećeg partnera. Želimo im puno uspjeha u prikupljanju sredstava", izjavio je Zoran Mamić, potpredsjednik Nadzornog odbora tvrtke Tommy.

Prije toga toga, službeni program govorom je otvorio tajnik Udruge Ivan Rilov koji je dočekan velikim pljeskom:

"Ovdje smo iz dva razloga. Ugovor s Tommyjem je prvi, a drugi je velika akcija "Ili jesmo ili nismo" s kojom danas započinjemo", poručio je Rilov i najavio kako udruga kreće s prikupljanjem sredstava.

"Ovim putem novu akciju proglašavam otvorenom. Svaki član Hajduka može na račun Udruge uplatiti iznos koji poželi, a za one koji uplate minimalno 1911 kuna pripremili smo posebno iznenađenje. Njihova imena naći će se na novom dresu Hajduka. Udruga je kupila pravo dizajna dresa, a akcija traje do 30.11. ove godine".

Screenshot: YouTube

Par minuta poslije podneva proslava je završena emotivnim nastupom Ivana Rilova koji nije mogao suzdržati suze kada se u završnom govoru sjetio navijačkih legendi Žana Ojdanića i Pave Grubišića.

"Koliko god složena situacija bila, Žan bi sve sažeo u tri rečenice. A sad se sve može sažeti u tri riječi: "Jesmo ili nismo". Ja sam siguran, kao što je Pašalić lijepo rekao, da sigurno jesmo".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 12:15