Arhivska fotografija
 Damir Krajac / Hanza Media
POSLJEDNJI UDARAC

JEDNU REČENICU MOŽETE ČUTI NA SVAKOM KORAKU MAKSIMIRA Dinamov igrač za velike utakmice odlazi iz kluba!?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. prosinac 2016. 09:16

Soudani odlazi. To je rečenica koju možete čuti na svakom koraku u Maksimiru i na adresama “blizu kluba”. Više nitko ne spominje novi ugovor, malo tko iza tvrdnje o odlasku stavlja upitnik, tek netko će opreza radi dodati riječ “vjerojatno”. Ne zna se još kamo bi mogao, ponuda navodno ima, međutim, Alžirca uglavnom nema u križaljci za proljetni dio sezone.

On je, pak, u zadnje vrijeme neviđeno dobre volje, stalno se smije, od njegova smijeha trese se svlačionica, šali se gdje god stigne. Recimo, nedavno je na druženju s navijačima kroz čitav shopping centar naganjao dječaka koji se nije želio s njim fotografirati. Također, u zadnje je vrijeme vrlo otvoren za novinarska pitanja, što ranije nije bio slučaj, pa bi se i iz tog zadovoljstva dalo zaključiti da je riješio neke dvojbe glede karijere i da se raduje novom iskoraku.

Zapela kopačka

- Zadnja utakmica? Možda i nije, tko zna, vidjet ćemo - opet uz glasan smijeh kazao je Soudani, nakon prekrasnog pogotka Lokomotivi, na pitanje igra li u subotu na Poljudu svoj zadnji meč u modrom dresu.

U svakom slučaju, ako je dvoboj s Lokomotivom bio njegov oproštaj od Maksimira, bio je spektakularan.

Zagreb, 111216.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 19. kola Prve MAXtv hrvatske nogometne lige,
GNK Dinamo - NK Lokomotiva.
Na fotografiji: slavlje igraca Dinama, Soudani, Domagoj Antolic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

- Lijep gol, istina. Davao sam ja još lijepih golova u karijeri, ne mogu reći je li ovaj najljepši, ali od najboljih sigurno jest. No, prije svega bitno mi je da smo pobijedili, uzeli ta tri boda koji su nam nužni u utrci s Rijekom. Nije bilo lako protiv Lokomotive, to ste vidjeli, oni su dobra, mlada momčad, tvrd su orah. Ali, to smo sad prošli, pobijedili, idemo dalje.

Promašio je u toj utakmici i kazneni udarac, kasnije se iskupio tim drugim golom.

- Ma dogodi se svakome da promaši, pa i najbolji igrači svijeta promašuju s bijele točke. Zapela mi je nekako kopačka, nisam dobro puknuo, vratar je obranio. Ali, sve je to normalno, dio nogometa, nema smisla previše govoriti o tom promašaju. Bilo pa prošlo.

Na Poljud će stići kao najbolji strijelac HNL-a, s devet golova. Još jedan pa će biti dvoznamenkasti broj, što je uvijek izgleda dobro, pogotovo nakon malo više od pola sezone?

Pun samopouzdanja

- Iskreno, nisam uopće znao da sam prvi na ljestvici strijelaca, ali svakako mi je drago zbog toga. Zadovoljan sam. Ali ni ja ne mogu sam zabijati, posebna zahvala ide mojim suigračima, stožeru, svi su čvrsto uz mene. I kad mi ne ide, oni me bodre, savjetuju, pomažu mi zabijati. Jasno, devet golova je lijepa brojka, a ja sam sad pun samopouzdanja i možda se neću zaustaviti na ovome.

Zagreb, 130816.
Stadion u Maksimiru. 
Utakmica 5. kola Prve MAXtv HNL izmedju GNK Dinamo - NK Inter Zapresic.
Na fotografiji: slavlje igraca Dinama, Junior Fernandes, Soudani, Angelo Henriquez.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Zanimljiv je, recimo, ovaj podatak. Soudani je u prvenstvu pet puta igrao na Poljudu, upisao tri pobjede, remi i poraz, skupio četiri asistencije. Ali još nije zabio gol! Jest u Kupu, ali u HNL-u na Poljudu nije se upisivao u strijelce, premda je doista znao blistati. Uz Koprivnicu i Park mladeži, Poljud je jedini dom aktualnih prvoligaša koji Soudani nije “obilježio”. A nazvali smo ga Mr. Derbi, jer je u najjačim utakmica uvijek bio prevaga, pogotovo protiv Rijeke. No, Poljud ga još čeka.

- Hvala na tom nadimku, svjestan sam što nas čeka u Splitu. Hajduk je naš veliki rival, veliki je to derbi hrvatskog nogometa i sigurno nam neće biti lako. A što se mene tiče, pripremit ću se za tu utakmicu kao i za svaku drugu. Naravno, dat ću sve od sebe i da zabijem, ako budem u prilici, tko ne bi volio zabiti gol u takvoj utakmici, u derbiju u Splitu!?

Dinamu treba pobjeda, ta tri boda su izuzetno bitna, jer Rijeka ne posustaje.

- Slažem se, mi u Split idemo po pobjedu i samo o njoj razmišljamo. U svoje ime mogu reći da ću dati maksimum, nadam se, i odigrati dobru utakmicu, a vjerujem da i suigrači razmišljaju isto. Hajduk je dobar, opasan, kažem, čeka nas vrlo zahtjevna utakmica, ali mi smo ljetos pokazali na što smo spremni, pobijedili smo ih 4:0. To nam, dakako, daje za pravo da se i ovoga puta nadamo trijumfu, tri boda iz Splita dala bi nam novi poticaj u borbi za naslov.

Hoće li se Soudani na Poljudu doista oprostiti od Dinama. Osim smijeha i zagonetnog odgovora “možda i nije”, od Alžirca ne možete dobiti konkretnu poruku. No, u svakom slučaju, zabije li Hajduku, odigra li jednu sjajnu utakmicu, zapečatit će svoj nadimak Mr. Derbi, ostaviti Dinamo u utrci za naslovom, a sebi možda još malo podići cijenu uoči prijelaznog roka.

- Nije bitno tko zabije, važno da mi pobijedimo i u Splitu - poručio je za kraj.

Svjestan da će svjetla reflektora svejedno najviše biti usmjerena na njega. Pogotovo nakon tog briljantnog gola Lokomotivi.

Linker
24. travanj 2024 22:37