CROPIX
ŽIVI ZA DINAMO I OBITELJ

JEDINA LIJEPA DINAMOVA VIJEST JE DEČKO KOJI JE SRUŠIO MOĆNI JUVE Tko je Ivan Božić, momak kojeg su sa zavišću promatrale Juventusove zvijezde?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. rujan 2016. 10:26

Jedina lijepa maksimirska vijest u utorak bio je Ivan Božić. Dobro, i njegovi suigrači koji su u juniorskoj Ligi prvaka pobijedili Juventus 2:1, ali on je bio prvo ime susreta.

Dva eurogola, jedan glavom, drugi iz voleja u sudačkoj nadoknadi, ispisala su najljepše trenutke karijere ovog mladog napadača.

- I dalje je, nakon prospavane noći, osjećaj prekrasan. Bilo je divno, a svako malo pogledam te golove na internetu, ne prestajem ih gledati - priča simpatični Božić dan poslije te velike pobjede i opisuje svoj životni put, koji je bio sve, samo ne lagan.

Dolazi iz Jankovaca kod Vinkovaca, iz obitelji s petero djece. Otac radi, majka je domaćica, dvojica braće kod njega su u Zagrebu, najmlađi brat i sestra u Jankovcima.

- Pomažem koliko mogu. Radim naporno svaki dan na treningu, želim uspjeti u karijeri - kaže Božić kojega su, kao igrača Cibalije, zapazili u reprezentaciju U-17 kad je igrao protiv Srbije.

Zvao ga je Nino Bule, uskoro je roditeljima došao i službeni poziv da dođe u Maksimir. I nije odbio. A poznato je i da je tu dosta veliku ulogu odigrao Miljenko Ćorić, Antin otac, koji je ljudima u Dinamu rekao sve najbolje o malom Božiću, s kojim ga veže obiteljsko prijateljstvo.

- Je, istina, čuo sam da je Antin otac odigrao važnu ulogu u toj priči, a kad sam došao u Dinamo, Ante me odmah uzeo pod svoje, puno mi je pomogao, bodrio me i kad nije sve bilo dobro. Zahvalan sam mu, naravno.

A to “nije sve bilo dobro” najviše se veže uz tešku ozljedu koju je imao.

- Imao sam velikih problema s trbušnim zidom. Još u Cibaliji, ali tada nisam ni znao. Kad sam počeo osjećati da nešto ne valja, otišao sam na preglede i rekli su mi da sam došao u zadnji tren, da sam zakasnio moglo se sve dodatno zakomplicirati. Bio sam na operaciji u Münchenu, izgubio četiri-pet mjeseci karijere. Ali, nisam se predao, trenirao sam puno, sve polako dolazi na naplatu.

Još je veća stvar u cijeloj toj utakmici s Juventusom što je prije odlučujućeg pogotka promašio nekoliko velikih prilika, bio je već proglašen tragičarom. No, to ga nije pokopalo i dočekao je novu šansu.

- I ja sam sretan zbog toga, a i treneri mi uvijek govore da samo nastavim, da idem dalje, dajem sve od sebe i pogodak mora doći. Vjerujem da je ta utakmica Juventusom svojevrsna prekretnica, sad imam još više samopouzdanja i očekujem još bolje partije i pogotke.

Linker
26. travanj 2024 08:48